31/03/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

ĐORĐEVIĆ: Nova pošta u Nemanjinoj biće posta budućnosti

ĐORĐEVIĆ: Nova pošta u Nemanjinoj biće posta budućnosti

Foto: Promo

Nova Pošta na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice planirano je da bude otvorena ove godine i u prostoru od 900 metara kvadratnih biće napravljen moderni hab, koji će biti reprezentativni primer toga kako će sve velike pošte u Srbiji izgledati u budućnosti, izjavio je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević. 

To je jedan potpuno novi koncept, videćete kako će izgledati. Ideja je da sve buduće pošte budu otvarane po tom konceptu – da budu najbolje iskorišćene i pruže najbolju uslugu građanima – rekao je Đorđević. 

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira. 

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

 

Kako je najavio Đorđević, planirano je da se od juna ove godine, pošta premesti u kancelarije Jugoslovenskog rečnog brodarstva, a MUP vrati u renoviranu zgradu u Savskoj. 

Zgrada Pošte je predata državi i imaće potpuno drugu namenu. Ja se iskreno i kao rođeni Beograđanin, radujem što će ta zgrada dobiti izgled kakav je imala ranije i da će biti u potpunosti iskorišćena. Trenutno u toj zgradi radi pošta i MUP, i to je sve ograničeno do juna. Od juna, mi smo dobili kancelarije u Jugoslovenkom rečnom brodarstvu gde će preći i nacionalna administracija, a na uglu Nemanjine i Sarajavske, gde je bivši „Boreli“, biće pošta budućnosti na 900 kvadrata – rekao je Đorđević. 

Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

Đorđević je izjavio da su u toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija – rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da će pošte biti otvorene širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i  predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte. 

Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta „haba“. Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve – rekao je Đorđević.

To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je Đorđević i istakao da će na taj način dodatno motivisati ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima.

Đorđević je rekao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određeni poslovi MUP-a.

 

 

Obzirom da je i Pošta država, ideja je da MUP Srbije deo svojih zaposlenih prebaci tamo gde su potrebni za operativne poslove i smanji administraciju na šalterima, tako da određene šalterske poslove prepuste Pošti Srbije – objasnio je Đorđević.

Kako je rekao, s obzirom da Pošta Srbije ima 1.534 lokacije, a možda i više, ona ima mogućnost da se sve ono što je vezano za pasoše, lične karte, produženja vozačke dozvole, obavlja u Pošti Srbije, kao i da bude potpuno sigurno.

Što se tiče broja pošti koje je planirano da budu otvorene širom zemlje, Đorđević je rekao da se trenutno radi na racionalizaciji i kategorizaciji pošti, te da će naknadno biti poznato o kom broju je reč, zavisno od potreba.

Pravimo nekoliko kategorija pošta – prvog, drugog, trećeg, petog, šestog, sedmog reda. To će jasno pokazati kako će da izgledaju, koje poslove da obavljaju, i za koji broj stanovnika. Recimo, da nemamo upravnike u tri male pošte koje su na kilometar udaljene jedna od druge. Ideja je da imamo jednog koji će da pokrije sve tri, da uštedimo ljude, a da onda te ljude iskoristimo za otvaranje drugih pošti – rekao je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);