03/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„DETE JE IMALO SRČANI ZASTOJ“: Lekar opisao tragičnu scenu na Halkidikiju kada je usled udara groma nastradala Dorotea (13)!

"DETE JE IMALO SRČANI ZASTOJ": Lekar opisao tragičnu scenu na Halkidikiju kada je usled udara groma nastradala Dorotea (13)!

Tragičan događaj na plaži Poseidi na Halkidikiju potresao je javnost kada je trinaestogodišnja Dorotea izgubila život nakon što ju je udario grom. Hitna pomoć je brzo reagovala, ali nažalost, reanimacija nije uspela da povrati devojčicu u život.

Hitna reakcija lekara

Lekari su brzo stigli na mesto nesreće nakon što je Dorotea udarena. Pokušali su da je reanimiraju, ali nažalost, srčani zastoj je bio fatalan. 

Prvo dostupno vozilo hitne pomoći iz Kasandreje je krenulo odmah. U isto vreme na licu mesta je bio i volonterski tim koji je izvršio reanimaciju. Kada smo stigli, dete je imalo srčani zastoj – rekao je lekar i dodao:

– Nismo uspeli da vratimo Doroteu.

Porodični izlet pretvoren u noćnu moru

Dorotein otac je svedočio strašnom događaju koji je pretvorio porodični izlet u tragediju. On je ispričao kako su, nakon što je kiša počela da pada, odlučili da izađu iz mora. U tom trenutku, grom je udario ispred njih, usmrtivši Doroteu i povredivši njegovu suprugu.

Moja devojčica više nije ustala – rekao je očajni otac.

Teško vreme na Halkidikiju

Navedeno je da je na području Halkidikija tog dana vladalo loše vreme sa obilnim kišama, što je dodatno doprinelo tragičnom ishodu na plaži Poseidi. Policija je pokrenula preliminarni uviđaj kako bi utvrdila sve okolnosti ovog nesrećnog događaja.

BONUS VIDEO