03/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

DANAS JE FINALE SVETSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI – Srbija igra za ISTORIJU i BESMRTNOST!

DANAS JE FINALE SVETSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI - Srbija igra za ISTORIJU i BESMRTNOST!

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.40 po srednjeevropskom vremenu igra protiv slekcije Nemačke finale Svetskog prvenstva u Manili.

Bez pompe i prevelikih očekivanja Orlovi su ispraćeni na Daleki istok. Ruku na srce, nakon brojnih otkaza velikih zvezda naše reprezentacije javnost je većinski unapred prežalila sastav koji je otišao u Manilu. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo euforija rasla i ljudi su počeli da veruju da ovaj tim može da napravi nešto veliko. I zaista, ovi čudesni momci uspeli su da naprave nešto što ni najveći optimisti nisu očekivali od njih – dogurali su do velikog finala Mundobasketa i pokazali da je Srbija zaista zemlja košarke i da se kao takva nikada ne sme potceniti!

„Mi smo uvek Srbija. Zapamtite! Kakav god tim da dođe“ izgovorio je sa suzama u očima Aleksa Avramović nakon plasmana u finale Svetskog prvenstva i stavio do znanja svima koji su unapred otpisali naše košarkaše da su se grdno prevarili.

Pred start turnira nisu se rasipali obećanjima. Verovali su jedni u druge, u svoju snagu, kvalitet i naporan rad koji su uložili. Za kratko vreme stekli su međusobno poverenje i postali pravi tim koji je napredovao i rastao iz meča u meč. Njihova srčanost, zalaganje i borbenost nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pokazali su karakter i duh zajedništva i dokazali da Pešićeva rečenica „Svi za jednog, jedan za SVI“ nije obična fraza – da ovaj tim zaista odlikuje taj moto.

Foto: Tanjug AP/Aaron Favila

Ovi momci su najlepši dar za Srbiju! Postali su sinonim za jedinstvo – izgaraju jedan za drugoga na terenu i van njega, nema podela i klanova, dišu kao jedan i drže se zajedno bez obzira na sve i zato su sada tu gde jesu.

Kakav god da bude ishod danas, oni su naši šampioni, heroji Srbije i istinski ponos ove zemlje. Srebro, kome se malo ko nadao, već je u džepu, ali ova veličanstvena grupa momaka se time ne zadovoljava. Sam kraj ove nestvarne bajke u Manili žele da ispišu zlatnim slovima.