29/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

ČULI SMO SE DAN PRE NJEGOVE SMRTI: Ivan Bosiljčić slomljen zbog preranog odlaska Jagoša Markovića!

ČULI SMO SE DAN PRE NJEGOVE SMRTI: Ivan Bosiljčić slomljen zbog preranog odlaska Jagoša Markovića!

Jagoš Marković, jedan od naših najistaknutijih režisera, preminuo je iznenada u snu u 58. godini života, a vest o njegovoj smrti rastužila je region, porodicu, prijatelje i brojne kolege. Njegovi bliski prijatelji nisu mogli da sakriju tugu, a glumac Ivan Bosiljčić otkrio je da se sa Jagošem čuo dan pre smrti. 

Dan pre njegove smrti dugo smo razgovarali telefonom. Otpratio me na festival u Petrograd sa divnim ohrabrujućim SMS porukama i sa još divnijim porukama me dočekao… Sedeo je juče mokar na molu ispred kuće u Kostanjici i tražio da mu telefonom detaljno pričam kako je bilo u Petrogradu i kako je prošla predstava, kakav je teatar. Trebalo je da ide tamo na proleće sa „Urnebesnom tragedijom“. Koliko se samo radovao odlasku u Aleksandrinski teatar. Rekao je da bi peške išao do tamo samo da vidi taj teatar i zaigra tamo. Preplavio me radošću. Tražio je sve slike i snimke. Poslednji video snimak koji sam mu poslao je sa groba svete Ksenije Petrogradske. Ona je obeležila naš poslednji kontakt. Posle svakog našeg razgovora osećao sam se kao da sam bio u nekom drugom divnom svetu punom muzike duhovnosti, boja, ukusa. Koliko pamtim divnih reči i događaja, još od mog prvog prijemnog za režiju, preko asistenture na „Maratonkama“, „Dekameronu“ novih razgovora, sve do ovog poslednjeg jučerašnjeg. Ne mogu da nađem reči da opišem Ljubav i podršku kojom si me obasipao. I ne treba. Ti znaš sve. A sada znaš jos više. Sada znaš sve. Sad si na izvoru svetlosti. Pred put u Rusiju sam te zamolio da se pomoliš za nas da sretno stignemo i sretno se vratimo. Rekao si: „Odmah biće sve divno“. Hvala ti za tu molitvu. Sve je bilo onako kako si rekao. Ljubim te. Bog neka te čuje i voli onako kako si i ti njega voleo divno, duboko, raskošno. Dočekaj nas gore sa tvojim najlepšim i najdivnijim osmehom. Niko ne zna kada je taj čas.

Inače, kako su preneli domaći mediji, Jagoš Marković je umro u kući u Boki Kotorskoj, a porodica sumnja na infarkt.

Jagoš je umro u kući u Boki Kotorskoj, u mestu Kostanjica. Porodica sumnja na infarkt, njegove ćerke su potpuno slomljene, krenule su za Crnu Goru – rekao je blizak prijatelj za Blic i dodao:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);