Foto: 11tri

Poslednjih mesec dana nizale su se medalje i pobednička postolja naših sportista na međunarodnoj sceni, istovremeno smo i domaćini planetarnih šampionata, počevši od Svetskog prvenstva u veslanju na Adi Ciganliji, planetarne smotre rvača u beogradskoj Areni, do triatlon trke kojom će bti nastavljena srpska sportska poema.

„Čelični ljudi“ u nedelju, 17. septembra na popularnom „beogradskom moru“ – Adi Ciganliji u okviru Prvenstva Srbije u triatlonu takmičiće se za naslov šampiona u poludistanci. Preko 300 takmičara iz 20 zemalja Evrope i sveta takmičiće se u šest kategorija u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sada u ovom sportu na našim prostorima.  

Trka pod nazivom 11TriBelgrade 2023. startuje od 07:00 časova i sastojaće se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja, uz live tv prenos na TV Arena.

Trasa trke 11TriBelgrade ima svoju specifičnost. Centralno mesto događaja se nalazi na parkingu sa leve strane od glavnog ulaska na Adu Ciganliju.

• Start trke je u 7:00 časova.