18/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

Brkina dominacija za sigurno vođstvo Orlova: Srbija ponizila Švajcarsku za 6. uzastopno finale EP

Brkina dominacija za sigurno vođstvo Orlova: Srbija ponizila Švajcarsku za 6. uzastopno finale EP

Najbolji basketaši Srbije izborili su plasman u finale Evropskog prvestva u Beču, pošto su u polufinalu ubedljivo savladali selekciju Švajcarske rezultatom 21:10 .

Najefikasniji u našem timu bio je nezaustavljivi Strahinja Stojačić koji je još jednom pokazao da je apsolutni favorit za MVP titulu na ovom turniru.

Petostruki uzastopni šampion Evrope opravdao je ulogu favorita na ovom meču.

Prilično dinamično bilo je od samog starta. Nakon nekoliko poromašaja u uvodnim minutima, usledila je serija pogodaka našeg tima. Stojačić je ponovo bio na visini zadatka – sjajno je razigravao saigrače, a onda i pogodio trojku za velikih 6:1. Imao je naš tim u jednom momentu i velikih 8:2, ali Švajcarci prave seriju i prilaze na dva poena zaostatka 8:6.

U nastavku naši momci preuzimaju stvari u svoje ruke. Barać prekida nalet, a Strahinja Stojačić spektakularnim zakucavanjem donosi Srbiji ponovo četiri poena prednosti.

U nastavku je viđena maestralna igra našeg tima, za sve su se pitali na terenu. Potpuno su zatvorili protivnika, pogađali iz svih pozicija i na kraju zasluženo zabeležili ubedljiv trijumf 2:1

Naši momci za evropski tron boriće se protiv reprezentacije Austrije, koja je pred svojim navijačima savladala favorizovanu selekciju Litvanije. Zanimljivo, plasmanom u finale Austrija je obezbedila prvu medalju i istoriji svoje reprezentacije.

Finale je na programu danas od 19.30 časova.

Autor: Dalibor Stankov