09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

BIL GEJTS O KORONAVIRUSU, IMAO JE ŠTA DA KAŽE: Izneo je neke NOVE STVARI!

BIL GEJTS O KORONAVIRUSU, IMAO JE ŠTA DA KAŽE: Izneo je neke NOVE STVARI!

Bil Gejts, Foto: Profimedia

Bil Gejts je kroz program (MSFT) – Get Free Report pokrenuo fondaciju za promovisanje zdravlja delovima sveta kojima je to najpotrebnije.

Fondacija Bila i Melinde Gejts pokrenuta je 2000. godine i kako kažu posvećena je „rešavanju nejednakosti u svetu“.

„Radimo zajedno sa preduzećima, vladom i neprofitnim organizacijama, a svaki partner ima posebnu ulogu u postizanju cilja“, piše na veb stranici fondacije.

„Naša misija je da stvorimo svet u kome svaka osoba ima priliku da živi zdrav, produktivan život“, navedeno je na stranici.

Bil Gejts
Bil Gejtsfoto: Profimedia

Odgovor na pandemiju Korone

Borba protiv bolesti širom sveta bila je veliki deo te misije, tako da je, kada je fondacija postala svesna pojave Kovida u januaru 2020, pokrenula akciju.

„U godinama koje su usledile, podržavali smo vlade na globalnom jugu i druge partnere da razviju vakcine i usavrše istraživanja, prošire lance snabdevanja i sisteme isporuke za lekove i dijagnostiku i pomognu da se vakcine dobiju – sve to brzinom bez presedana“, piše na stranici.

Korona
Koronafoto: Profimedia

„Takođe smo se svim snagama zalagali za pravičnost. Tih početnih pet miliona dolara za rešavanje pandemije koronavirusa postalo je 100 miliona dolara do 5. februara 2020. i 250 miliona dolara do 15. aprila 2020. Sve u svemu, naša fondacija je uložila više od dvemilijarde dolara za rešavanje pandemije“.

Gejtsu je od tada u nekoliko navrata sumirao i kritikovao globalne politike po pitanju koronavirusa.

Gejts kaže da se nijedna zemlja nije ozbiljno posvetila problemu

U napomenama 23. januara na Institutu Lovi u Sidneju, Australija, Gejts je naveo svoje mišlljenje o globalnom suočavanju sa pandemijom, govoreći o nekim specifičnim zemljama.

„Ne bih rekao da je bilo koja zemlja potpuno u pravu“, rekao je on. „Australija i oko sedam drugih zemalja su na vreme postavile dijagnostiku i uvele karantin, te bolnice nisu bile preopterećene.“

Bi i Melinda Gejts
Bi i Melinda Gejtsfoto: Profimedia

„Dakle, na kraju dana“, rekao je prisutnima, „australijska stopa smrtnosti po glavi stanovnika biće oko 12% kada se gledaju najbogatije države, uključujući SAD.“

I dok su ove informacije u vezi sa Bilom Gejtsom i njegovom željom da pomogne u rešavanju problema koronavirusa zaista bitne, javnost je bila više zainteresovana za momenat kada je Gejts bio pozitivan na koronu.

(INFO/ The Street)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1221503’, content_type: ‘product’});