18/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

BESKUĆNIK IZ BOSNE ŠOKIRAO NEMAČKU POLICIJU: Kad im je pokazao vozačku dozvolu, nisu mogli da veruju šta vide

BESKUĆNIK IZ BOSNE ŠOKIRAO NEMAČKU POLICIJU: Kad im je pokazao vozačku dozvolu, nisu mogli da veruju šta vide

Pripadnici nemačke policije u Gelzenkirhenu juče su tokom redovne kontrole na Glavnoj železničkoj stanici ostali u šoku kada su pokušali da legitimišu državljanina Bosne i Hercegovine (44).

Naime, tokom redovne patrole oni su zaustavili 44-godišnjaka, očigledno beskućnika, koji je policajcima pokušao da podvali lažnu međunarodnu vozačku dozvolu koja je bila toliko loše falsifikovana da su Nemci mislili da se radi o „izmišljenom dokumentu“.

Kada su pokušali da saznaju njegov identitet, beskućnik je odbijao saradnju sa policijom, nakon čega su ga sproveli u stanicu, pišu Nezavisne.

Tek u policijskoj stanici, kada je video da ne postoji drugi izlaz, policiji je pokazao sliku svog pasoša BiH koju je imao u telefonu. Nakon provere i pozitivne identifikacije, policija je zaključila da ovaj državljanin BiH u Nemačkoj boravi ilegalno.

Nakon što su mu uzeli otiske prstiju, predali su ga u nadležnost imigracionih vlasti. Protiv njega će biti podesena prijava za falsifikovanje dokumenta i ilegalan boravak u Nemačkoj.

Podsetimo, Nemačku je potresla vest o stravičnom zločinu u Braunšvajgu, gde je 15-godišnji migrant iz Sirije silovao 12-godišnju devojčicu na lokalnom bazenu. Prema izveštaju „Bilda“, zločin se dogodio pre tri nedelje, a javni tužilac je potvrdio da je istraga pokrenuta.

Prema lokalnom dnevniku „Braunschweiger Zeitung“, tinejdžer je najpre maltretirao devojčicu dok su bili u bazenu, a potom ju je silovao u svlačionici. Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog strašnog događaja.

 

BONUS VIDEO: