08/06/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom na platformi ČUVAM TE

PREMIJERKA BRNABIĆ U ZAGREBU NA 4. VELIKOJ SKUPŠTINI SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA! Sastaće se i sa Plenkovićem!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će od sutra početi primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi „Čuvam te“.

Na sednici Skupštine Srbije posvećonoj bezbednosnoj situaciji u zemlji, Brnabićeva je rekla da su, u skladu sa programom rada Vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koja uključuju decu.

To je platforma Čuvam te. Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasilje, na platformi Čuvam te, kreraran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove – navela je premijerka.

Dodala je da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod – rekla je Brnabićeva.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);