05/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ALJBIN KURTI I PUNA TORBA TEHNIKA MANIPULACIJE! Lažni premijer spreman da se pozdravi sa 900 MILIONA EVRA – PRISTAJE NA SVE, SAMO DA SE NE SUOČI SA VUČIĆEM!

ALJBIN KURTI I PUNA TORBA TEHNIKA MANIPULACIJE! Lažni premijer spreman da se pozdravi sa 900 MILIONA EVRA - PRISTAJE NA SVE, SAMO DA SE NE SUOČI SA VUČIĆEM!

Bivši „ministar spoljnih poslova“ lažne države Kosovo Enver Hodžaj kaže da je pristup lažnog premijera Aljbina Kurtija dijalogu tehnika manipulacije, a ne pregovaračka strategija, upozoravajući da bi tzv. Kosovo moglo da izgubi 900 miliona evra podrške EU, jer se ne pridržava redosleda sprovođenja obaveza iz sporazuma, prenosi Indeks onlajn.

Hodžaj ukazuje da je Kurti odbio da u Briselu razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi pridobio glasove, a ne zarad interesa lažne države.

Pojašnjava da je Kurti, ukoliko je želeo da zaštiti interese tzv. Kosova, ranije trebalo da postavi uslove za nastavk dijaloga. 

„Uslovljavanje potpisivanjem sporazuma trebalo je da bude urađeno u februaru i martu 2023. kada je on postignut, uslovljavanje dijaloga sa predajom Radojčića trebalo je da se realizuje kada se dogodila agresija na Banjsku u septembru 2023. godine. Kurtijevi uslovi i izbegavanje sastanka sa Vučićem posledica su lošeg redosleda zahteva“, ukazao je Hodžaj.

On je istakao da građani i Skupština tzv. Kosova moraju da budu upoznati sa redosledom za sprovođenje sporazuma.

„Kurtijeva vlada mora da se opredeli između dva zla i da vidi šta će prihvatiti, a šta odbaciti. Videćemo kolika će biti cena otključavanja primene Briselskog sporazuma. Za to nam je potrebna transparentnost onoga što se dešava, ali i politička odgovornost“, zaključio je Hodžaj.

BONUS VIDEO: