18/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ALBANICI GA UBILI HICEM U GLAVU! Deset godina od ubistva srpskog heroja, žandarma Stevana Sinđelića – bolne reči porodice! (FOTO)

ALBANICI GA UBILI HICEM U GLAVU! Deset godina od ubistva srpskog heroja, žandarma Stevana Sinđelića - bolne reči porodice! (FOTO)

Stevan Sinđelić, pripadnik Kraljevačkog odreda Žandarmerije ubijen je hicem u glavu pre tačno deset godina nakon obračuna sa albanskim šumokradicama u okolini Merdara koje su se vratile na mesto vatrenog obračuna koje su imale dan ranije sa policijskom patrolom, kako bi pokupile oružje koje je ostalo dok su bežale prema Podujevu.

Njegova porodica ga ne zaboravlja, kao ni zločinca koji je oduzeo život.

– Danas se navršava deset tužnih godina od kako su te mučki ubili. Deset godina tuge i bola, večna rana na srcu ne prolazi, svakim danom mislimo na tebe, pominjemo te i ne damo zaboravu. Uvek ćeš biti naš heroj, a ubici Bog nek sudi – stoji u čitulji kojom je porodica Sinđelić podsetila na tragediju koja ih je zadesila.

Foto: Novosti/čitulje

Čitulja za ubijenog žandarma Stevana Sinđelića

– On je imao ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd na VMA – kazala je tada Marija Despotović, portparolka prokupačke bolnice.

Nažalost, podlegao je ranama.

Stevan je iza sebe ostavio suprugu i sina sa kojima je živeo u selu Štulac kod Vrnjačke Banje.

Više hiljada građana, prijatelji, porodica i kolege ispratili su Stevana na večni počinak, a Dejan Luković, komandant Odreda žandarmerije u Kraljevu, rekao je u oproštajnom govoru da je Stevan „mogao sve i uvek je prihvatao svaki zadatak“.

– Hrabrost i odnos prema kolegama bile su odlike našeg Stevana –  rekao je Luković, naglasivši da je rođen u porodici u kojoj je uniforma tradicija i da je časno nosio uniformu žandarmerije.

– Stevan Sinđelić je uvek bio srčan i hrabar, i uvek spreman da radi za tim – rekao je Luković u govoru.

BONUS VIDEO