05/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

AKO FUDBALERI ZAKAŽU, SRBIJA ĆE IMATI I DRUGOG PREDSTAVNIKA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Evo o čemu se radi!

INFO

Na poziv nemačkih organa, srpski policajci učestvovaće u radu Međunarodnog centra za saradnju (IPCC), koji je uspostavljen povodom održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu (od 14. juna do 14. jula).

Pripadnici MUP, zajedno sa kolegama iz Nemačke, biće angažovani u gradovima u kojima će naša reprezentacija igrati utakmice na EVRO, a to su Gelzenkirhen i Minhen u okviru Grupe C. Cilj njihovog angažovanja je uspostavljanje efikasnije komunikacije između lokalne policije i srpske publike, kao i blagovremene razmene informacija radi smanjenja bezbednosnih rizika.

Foto: MUP Srbije

MUP

Budući da se očekuje prisustvo velikog broja srpskih navijača, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naložio je angažovanje policijskih službenika MUP u IPCC u Nojsu. Oni će biti dostupni posetiocima EP iz Srbije na brojeve telefona: +381648928677 i +381648923194.

Podsetimo, što se tiče naše reprezentacije, Srbija je smeštena u Grupu C gde će se suočiti sa jakim protivnicima u vidu Engleske, Danske i Slovenije. Prvi meč „orlovi“ igraju protiv pomenutog „gordog albiona“ u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, dok se treći meč, Srbija – Danska, odigrava takođe u Minhenu, na stadionu Alijanc Arena, 25. juna.

BONUS VIDEO: