20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ SA KOMANDATNOM NACIONALNE GARDE OHAJA: „Preneo sam Harisu zabrinutost zbog sve teže situacije Srba na Kosovu i Metohiji!“ (FOTO)

VUČIĆ SA KOMANDATNOM NACIONALNE GARDE OHAJA: "Preneo sam Harisu zabrinutost zbog sve teže situacije Srba na Kosovu i Metohiji!" (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Harisa.

– Konstruktivan razgovor sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom o bezbednosnoj situaciji u regionu, odnosima Srbije i SAD, kao i o mogućnostima za dalje unapređenje naše bilateralne vojne, ali i saradnje u drugim oblastima.

General-majoru Harisu preneo sam zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije Srba na Kosovu i Metohiji, zatraživši jaču podršku SAD u zaštiti našeg naroda i obezbeđivanju njihovih prava.

Naglasio sam da je naša zemlja opredeljena da jača ukupne bilateralne odnose sa SAD, posebno na ekonomskom i privrednom planu, sa ciljem uspostavljanja strateškog partnerstva u oblastima od obostranog interesa.

Sa zadovoljstvom smo konstatovali međusobnu iskrenu posvećenost nastavku uspešne saradnje Srbije i Nacionalne garde Ohaja i izneli predloge o mogućnostima za njeno unapređenje – napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, sve je spremno za vojni prikaz „Zastava 2024“, koji će se danas održati na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a prisustvovaće mu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Program počinje u 11 časova, kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vojni prikaz „Zastava 2024“ možete pratiti na našem portalu.

BONUS VIDEO