20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NIKOLA ROKVIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG ROMANA ĐUNISKOG! Evo kome je humani pevač POSVETIO PRESTIŽNO PRIZNANJE!

NIKOLA ROKVIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG ROMANA ĐUNISKOG! Evo kome je humani pevač POSVETIO PRESTIŽNO PRIZNANJE!

Popularni pevač Nikola Rokvić nedavno je primljen u audijenciju kod mitropolita niškog Arsenija, gde je dobio visoko priznanje za svoj humanitarni rad.

Naime, Rokvić je tokom leta prešao neverovatnih 1.150 kilometara peške, od Beograda do manastira Svetog Nektarija u Grčkoj, kako bi prikupio sredstva za opremanje bolnica u kojima se leče deca obolela od malignih bolesti. Ovom prilikom, pevač je odlikovan ordenom drugog stepena Svetog Romana Đuniskog, za šta je javno izrazio zahvalnost.

Poruka zahvalnosti i posvećenosti porodicama

Na društvenoj mreži Instagram, Nikola Rokvić je podelio svoje oduševljenje ističući duboku zahvalnost mitropolitu i istovremeno preuzimajući veliku odgovornost za očuvanje Božijeg dara u veri i pobožnosti. Pevač je orden posvetio svim porodicama širom sveta koje čuvaju svoj identitet, tradiciju i veru, naglašavajući važnost snažne porodice za opstanak društva.

Vaše Visokopreosveštenstvo, duboko sam Vam zahvalan na gostoprimstvu i ovoj časti ali takođe imam veliku odgovornost da ovaj Božiji dar očuvam u veri i pobožnosti dok sam živ! – napisao je Rokvić na Instagramu i dodao:

– Orden posvećujem svim porodicama ovoga sveta koje čuvaju svoj identitet, porodicama koje opstaju u izazovnim vremenima, porodicama koje neguju tradiciju, duh i veru! Bez jake porodice nema ni snažnog društva – zaključio je Nikola.

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Nikola Rokvić po povratku iz Egine

Humanitarna donacija Klinici za pedijatriju

Nikola Rokvić i njegova supruga Bojana, u ime njihove Fondacije „Porodica“, takođe su donirali najsavremeniji ultrazvučni aparat vredan 10,6 miliona dinara Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Ova velikodušna donacija namenjena je pre svega za preglede mališana obolelih od malignih bolesti, ali će koristiti i drugoj deci koja se leče na ovoj klinici.

BONUS VIDEO: