20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NAŠA SARADNJA I PRIJATELJSTVO NASTAVLJAJU DA JAČAJU! Oglasio se predsednik Vučić povodom 75 godina od osnivanja NR Kine (FOTO)

NAŠA SARADNJA I PRIJATELJSTVO NASTAVLJAJU DA JAČAJU! Oglasio se predsednik Vučić povodom 75 godina od osnivanja NR Kine (FOTO)

Svečani prijem povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine održan je sinoć u Beogradu, a domaćin prijema bio je kineski ambasador Li Ming. Pored značajnih državnika poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Miloša Vučevića i predsednice parlamenta Ane Brnabić, svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas putem Instagrama nakon proslave obeležavanja 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Povodom 75 godina od osnivanja NR Kine, čestitam kineskom narodu na postignućima koja su oblikovala moćnu i uticajnu državu kakva je danas. – napisao je na svom instagram profilu buducnostsrbijeav predsednik Vučić.

Dokaz čeličnog prijateljstva

Tokom svečanosti, ambasador Li Ming istakao je značaj prijateljstva između Kine i Srbije, naglašavajući da Kina visoko ceni pridržavanje principa jedne Kine od strane Srbije, kao i čvrstu podršku suverenitetu, nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i nezavisno izabranom razvojnom putu Srbije. Takođe, izrazio je protivljenje bilo kakvim spoljnim silama koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, ističući spremnost Kine da zajedno sa Srbijom očuva međunarodnu pravičnost i pravdu.

– Kina visoko ceni pridržavanje principa jedne Kine od srpske strane, takođe čvrsto podržavamo suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i nezavisno izabrani razvojni put Srbije, protivimo se bilo kakvim spoljnim silama koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i spremni smo da zajedno sa Srbijom očuvamo međunarodnu pravičnost i pravdu. – istakao je Li Ming

Naša saradnja i prijateljstvo nastavljaju da jačaju, otvarajući nove horizonte za zajednički napredak. – zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO: