20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ILON MASK ĆE UŽIVO INTERVJUISATI TRAMPA, MILIONI ĆE IH GLEDATI: Jedna stvar tokom razgovora biće posebno ZANIMLJIVA!

ILON MASK ĆE UŽIVO INTERVJUISATI TRAMPA, MILIONI ĆE IH GLEDATI: Jedna stvar tokom razgovora biće posebno ZANIMLJIVA!

Bivši američki predsednik Donald Tramp vraća se na društvenu mrežu X, barem na jednu noć, kada će ga intervjuisati vlasnik te mreže, Ilon Mask.

Podsetimo, Trampov profil ugašen je na tadašnjem Tviteru nakon upada njegovih pristalica u Kongres 6. januara 2021. godine.

„Zabavan razgovor“

Kako je rečeno, intervju će se održati po našem vremenu u noći s ponedeljka na utorak, a razgovor „nije pripreman unapred, nema granica kada je reč o temama i biće veoma zabavan“, piše AP.

Mask takođe poziva korisnike X-a da postave pitanja. Ovaj razgovor će bivšem predsedniku Sjedinjenih Država omogućiti da se preko X-a obrati milionima glasača, a takođe je prilika i za tu platformu, koja se oslanja na političke sadržaje, da popravi svoj status.

Foto: Tanjug/AP/AP Photo/Susan Walsh, File

Mask i Tramp

Tramp je već koristio X da se obrati publici kada je, umesto učestvovanja na republikanskoj debati, odabrao da razgovara s bivšim voditeljem Fox Newsa Takerom Karlsonom na toj mreži.

Mask je pred intervju sa Trampom na X-u napisao da se testira sistem zbog potencijalno velikog broja korisnika koji će gledati razgovor.

Podržava Trampa

Vlasnik X-a se do pre neku godinu deklarisao kao demokrata, ali je nedavno podržao Trampa u kampanji, dva dana nakon atentata na bivšeg predsednika u Pensilvaniji.

I pre podrške Trampu, Mask je svoje stavove okrenuo na desno i o tome pisao na X-u, podseća AP.

Inače, Tramp ima više pratitelja na X-u nego na svojoj mreži – 88 miliona prema 7,5 miliona.

Što se tiče Maska, koji će voditi intervju, njega prati 193 miliona ljudi, piše AP.