06/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

GVIDETI NE SIJA I PORED RUTISNSKE POBEDE NAD FRANCUSKOM: Evo šta je poručio selektor Srbije!

GVIDETI NE SIJA I PORED RUTISNSKE POBEDE NAD FRANCUSKOM: Evo šta je poručio selektor Srbije!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku rezultatom 3:0 u ovkiru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu. Naše devojke su na dominantan način došle do trijumfa i rutisnki savldale domaću selekciju. Naredni protivnik za izabranice Đovanija Gvidetija biće Sjedinjene Američke Države.

Selektor Srbije, Đovani Gvideti nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svog tima. On je istakao da smatra da ekipa nije pokazala svoj puni potencijal, uprkos ostvarenoj pobedi.

– Bio je spor početak, ali onda se ekipa uigrala. Atmosfera je bila jako dobra, a nekim igračicama je ovo bilo prvo iskustvo na Olimpijskim igrama. Pobeda od 3:0 nikada nije laka i mislim da nismo bili opušteni koliko bi trebalo. I nismo pokazali kako izgleda najbolja Srbija, ali mislim da je ovo u redu, bio je prvi meč i uzeli smo tri boda. Sada moramo da gledamo naredna dva meča – rekao je Gvideti.

Foto: Profimedia

Odbojkašice Srbije

U ovom meču, publika je imala priliku da vidi na delu i nove igračice u timu, poput Aleksandre Uzelac i Hene Kurtagić.

– Nisam dao šansu nikome, nije vreme za davanje šanse. Poslao sam na teren igračice kojima verujem i koje mogu da učine tim boljim. I odradili su sjajno leto, i zaslužuju da počnu, ali ja imam na klupi sjajne igračice koji takođe treniraju sjajno i koje su spremno. Mislim da ću za naredni meč morati da pravim neke izmene. Turnir je dug i trebaće nam sve igračice, ja sam srećan što imam ovako jaku skupinu – istakao je selektor Srbije.

Nakon pobede nad Francuskom, predstojeći izazov za odbojkašice Srbije biće meč protiv tima Sjedinjenih Američkih Država. 

Sa Amerikom naš čeka težak meč. Amerika je danas odigrala sjajan meč. Veoma kvalitetno igraju i mnogo su jake. Moraćemo protiv njih da igramo bolje nego večeras – naveo je Đovani Gvideti.

BONUS VIDEO