23/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Zrenjanin spreman za 6.000 mladih sportista!

Zrenjanin spreman za 6.000 mladih sportista!

Grad Zrenjanin

Danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, u Gradskoj kući u Zrenjaninu organizovana je svečanost na kojoj je određen raspored takmičenja i obavljeno žrebanje. Ovo je, ujedno, i prva zvanična ceremonija u okviru 9. SOŠOV. 

Svečanosti je prisustvovalo više istaknutih sportista, učesnika Olimpisjkih igara, kao i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, lokalne samouprave, sportskog i Saveza za školski sport, a sve ih je na početku pozdravio domaćin, gradonačelnik Zrenjanina i potpredsednik Organizacionog odbora 9. SOŠOV Simo Salapura. Istakao je da je težnja svih koji su uključeni u organizaciju SOŠOV da našim školarcima obezbede što bolje uslove za bavljenje sportom. 

Sport i škola su veoma bitni i značajni faktori našeg društvenog razvoja i lokalne samouprave, nama je jako bitno da, kroz ovakve manifestacije i kroz agendu Evropskog grada sporta promovišemo te aktivnosti u što većoj meri. Zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i sekretaru Basti, koji pružaju značajnu podršku gradu Zrenjaninu, kada su u pitanju projekti koji se tiču razvoja sporta, ne samo u organizaciji značajnih sportskih manifestacija, već i kroz unapređenje sportske infrastrukture. Kao jedinica lokalne samouprave, imamo s njima veoma dobru saradnju, kao i sa svim institucijama koje proističu iz sekretarijata, to su i Sportski savez Vojvodine, Pokrajinski zavod za sport i omladinu, Savez za školski sport Vojvodine i verujem da je napravljena dobra sinergija, kada je sport u pitanju – rekao je Salapura, podsetivši da je Zrenjanin grad sporta, s dugom i bogatom tradicijom, sa 24 olimpijske medalje i da nije slučajno da je naš grad, od devet sportskih školskih olimpijada Vojvodine, domaćin tri puta. 

Grad Zrenjanin

 

Gradonačelnik Zrenjanina, koji je i sam bivši sportista se nadovezao.

Posao koji je pred nama nije nimalo lak, ali su pred nama dani radosti, druženja, dani upoznavanja i takmičenja i verujem da će svi učesnici Olimpijade poneti iz našeg grada lepe utiske, svi ćemo se potruditi da to tako i bude, a u organizaciju su uključeni Savez za školski sport grada Zrenjanina, Javna ustanova „Sportski objekti“, Sportski savez grada Zrenjanina, gradska organizacija Crvenog krsta, sva naša javna preduzeća, većnici, odbornici Skupštine grada – zaključio je gradonačelnik Zrenjanina.

Aranka Binder, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i članica Organizacionog odbora 9. SOŠOV, pozdravila je prisutne u ime Pokrajinske vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Rekla je da je organizacija 9. SOŠOV na primarnom mestu, kada je u pitanju rad tog sekretarijata za 2022. godinu.

Ubeđeni smo da će, u ta četiri dana, uživati svi naši đaci, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, ne samo u takmičenjima, nego i u svim propratnim manifestacijama koje će dešavati u periodu od 19. do 22. maja – kazala je Binder, takodje bivša uspešna sportistkinja.

Grad Zrenjanin

 

Žrebanje je vodio generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine i direktor 9. SOŠOV, Jovan Lekić, a u tome su mu pomogli gradonačelnik Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, Aranka Binder, nekadašnja uspešna atletičarka Vukosava Dačić Atanacković, osvajači olimpijskih medalja iz našeg grada, proslavljeni sportisti Momir Rnić i Milorad Stanulov, potom član selekcije Srbije u basketu Dejan Majstorović, odbojkaš David Mehić i drugi.

Zrenjanin će po treći put biti domaćin najveće sportske smotre mladih Vojvodine, a takmičenja će se održati u 15 sportskih disciplina, u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, konkurenciji dečaka i devojčica. Na raspolaganju učesnicima biće sva sportska infrastruktura grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održaće se i u sportskim salama u naseljenim mestima Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu. Biće organizovano i nekoliko pratećih programa. Svečano otvaranje manifestacije održaće se u sportskoj hali „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, u četvrtak, 19. maja, u 12 časova.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);