12/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

ŽELIM DA BUDEM PREDSEDNIK SVIH I PREDSEDNIK ZA SVE! Ključna poruka predsednika Vučića iz inauguracionog govora: Nema veće obaveze ni većeg ponosa!

ŽELIM DA BUDEM PREDSEDNIK SVIH I PREDSEDNIK ZA SVE! Ključna poruka predsednika Vučića iz inauguracionog govora: Nema veće obaveze ni većeg ponosa!

Nema veće obaveze, ni većeg ponosa nego da vodiš svoju zemlju. Sve to, i dužnost i obavezu i ponos, dobio sam od građana Srbije – rekao je predsednik Srbije na početku obraćanja.

– Želim da budem predsednik svih i predsednik za sve – podvukao je Vučić.

– Prvi po obavezama i prvi po privilegijama. Kompromis može da se pravi sa svim, osim sa idealima, a meni je ideal Srbija i dobrobit njenih građana – istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije istakao je da je Srbija, kao i mnogo puta u istoriji, na raskršćuz kultura i civilizacija.

Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

Živimo u vremenima kada svi glasno govore, a malo ko sluša. Danas je možda više nego ikada ceo svet željan istine i pravde. Svet možda više nikada neće biti isti ali ukazujem na činjenicu da ćemo mi pokušati da ostanemo snažni i nepokolebljivi. Da hrabro grabimo napred uprkos svim nedaćama. Ne postoji dovoljno velika reč za našu Srbiju koja je uvek stajala na raskršću kultura i civilizacija – kazao je Vučić.

Svet se pred našim očima nikad brže menja. Naša zemlja je 1999. godine napadnuta bez odluke Saveta UN – rekao je Vučić, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

Vučić je rekao je da je ponosan na Srbiju koja se ponaša u skladu sa principima međunarodnog javnog prava.

– Srbija može da osudi kršenje međunarodnog prava, ali kod nas nema ni rusofobije ni fobije prema Zapadu. Ovde su dobrodošli i Dostojevski i Gete i Šekspir – naveo je šef države.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);