25/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

ZASTAVA SRBIJE NA ZVANIČNOM DRESU UKRAJINE: Pogledajte kako izgleda! (FOTO)

ZASTAVA SRBIJE NA ZVANIČNOM DRESU UKRAJINE: Pogledajte kako izgleda! (FOTO)

Predsednik FS Ukrajine predstavio dres u kojem će reprezentacija te zemlje igrati prijateljske utakmice i baraž za Mundijal.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine predstavila je specijalni patriotski dres za prijateljske utakmice. Na ovom dresu nalazi se i zastava Srbije.

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine (UAF) Andrej Pavelko najavio je izdavanje specijalnog patriotskog dresa za reprezentaciju Ukrajine. U njemu će reprezentacija igrati naredne prijateljske utakmice. Prema nekim informacijama Ukrajinci planiraju da se u ovom dresu takmiče i na Svetskom prvenstvu u Kataru, ukoliko u junu prođu baraž. Mada je pitanje kako bi FIFA reagovala na tako nešto. FS Ukrajine planira odigravanje tri prijateljske utakmice pre 1. juna, kada će njihova selekcija igrati protiv Škotske u baražu za SP.

Na dresu je prikazana mapa Ukrajine čije su granice stilizovane kao zastave država koje pružaju pomoć Ukrajincima. Zanimljivo, među njima je predstavljena i Srbija, a tu su i zastave svih zemalja iz regiona Hrvatske, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije…

Na dresu stoji i natpis „Ujedinjeni za Ukrajinu“. Brojevi koje će igrači nositi na leđima biće u obliku ukrajinskih gradova.

– U ovom jedinstvenom dresu reprezentacija Ukrajine igraće samo utakmice koje će poslužiti kao priprema za baraž Svetskog prvenstva 2022. Posle toga, po jedan dres biće poklonjen svakom gradu u Ukrajini čije se ime nađe na dresu – rekao je Pavelko.