09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Vulin: Svi koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su identifikovani i procesuirani

Vulin: Svi koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su identifikovani i procesuirani

Ministru unutrašnjih poslova i nacionalnom koordinatoru Aleksandru Vulinu predočene su sve mere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsedavao je danas 14. sednicom Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u institucijama i objektima na teritoriji Republike Srbije.

Sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, pored stalnih članova ovog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Ministru unutrašnjih poslova i nacionalnom koordinatoru Aleksandru Vulinu predočene su sve mere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama i predstavljeni konkretni rezultati zajedničkog rada svih relevantnih službi i uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Vojnobezbednosne agencije, kao i Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal.

„Protiv Srbije se vodi specijalni rat, identifikovali smo lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestili inostrane partnere od kojih očekujemo adekvatnu reakciju. Srpskoj policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji, Vojnoobaveštajnoj agenciji, Vojnobezbednosnoj agenciji, Tužilaštvu za organizovani kriminal, Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i drugim nadležnim službama čestitam na efikasnom radu. Ostvarena je saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Republike Mađarske. Niti jedna država na svetu nije uspela da se u potpunosti izbori sa lažnim dojavama o bombama, ali naše službe zaslužuju svako poštovanje za iskazan trud i rad i ovom prilikom se zahvaljujem i kontradiverzionim timovima koji konstantno vrše preventivne preglede“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i istakao da su prijave o postavljenim bombama stizale i iz naše države od strane građana Srbije i da su ih pripadnici MUP-a vrlo brzo identifikovali i procesuirali.

„U proteklom periodu svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su od strane policije identifikovani i procesuirani. Pripadnici MUP-a rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi
koja je došla iz Srbije, pronašli izvršioce i procesuirali ih. Danas smo detaljno analizirali rezultate akcija sprovedenih u RepuINFOi Srbiji, kao i postupanje sa državljanima Srbije za koje je utvrđeno da su u prethodnom periodu upućivali pretnje o postavljenim bombama. U 2021. godini, u periodu od 1. januara do 1. juna, izvršeno je 10 KD pregleda povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ili sredstvima, a u 2022. godini za isti period izvršeno je čak 1.046 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim bombama i u skladu sa tim angažovali smo i dodatne policijske snage. Još jednom poručujem svim građanima da će naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ostati mirna i stabilna“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1059485’, content_type: ‘product’});