13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ SA VARHEJIJEM U OBILASKU RADOVA NA IZGRADNJI „TIRŠOVE 2“: Posle ovog nam od najvažnijih stvari ostaje još Onkološka klinika (UŽIVO)

VUČIĆ SA VARHEJIJEM U OBILASKU RADOVA NA IZGRADNJI "TIRŠOVE 2": Posle ovog nam od najvažnijih stvari ostaje još Onkološka klinika (UŽIVO)

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA

Naučio sam da ne čitam i da govorim kratko.

Ovo mesto za izgradnju dečje bolnice je impresivno, ogromno, veće od jednog fudbalskog terena. Važno je da će pripremni radovi, koji su najkomplikovaniji, biti završeni do novembra. Ovde ima 60.000 kvadratnih kilometara, od čega će 40.000 biti medicinskog prostota, a ostalo će biti garaže, magacini, parkinzi…

Usudiću se da kažem da će ovo biti Klinički centar za decu.

Ovaj projekat, i sam sam se iznenadio, zavredeo je veliku pažnju EU. Oni će dati 35 miliona evra poklona.

Ovo će biti centar za lečenje dece ne samo iz Srbije, već iz celog regiona.

Ideja o ‘Tiršovoj 2’ je stara decenijama. U Skupštini su se oko te ideje složili 1989. godine. Ponosan sam na ovo.

Posle ovog nam od najvažnijih stvari ostaje još Onkološka klinika, pa vi Olivere gledajte koliko para možete da nam date. Bićemo vam zahvalni, da se ponosite Srbijom kao kandidatom.

Ovo je zaista veoma važno, impresivno i veliko gradilište. Ovo ne izgleda toliko veliko kao kada se gleda sa strane – rekao je Vučić.

Sve pripreme će biti završene do kraja oktobra ove godine, a tada ćemo početi da gradimo zgradu. Ovo sad je najteži deo posla. Nadamo se da ćemo sve uspeti da završimo na vreme. Ovo je zaista veliki projekat. Verujem da ćemo sve završiti najkasnije početkom 2025. To će biti veliki uspeh – istakao je predsednik Vučić.

Za dve godine smo uspeli da izgradimo veliki Klinički centar u Nišu, nadamo se da ćemo za isto vreme i ovo završiti – ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije je zatim pozdravio radnike i porazgovarao sa njima.

On je sa zapada Srbije, blizu Republike Srpske. On je sa istoka Srbije, a ovaj momak sa jugozapada, blizu BiH i Crne Gore – objašnjavao je Vučić Varheljiju odakle je koji radnik:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);