12/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ POLAŽE ZAKLETVU U UTORAK! Inauguracija u Skupštini Srbije!

VUČIĆ POLAŽE ZAKLETVU U UTORAK! Inauguracija u Skupštini Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak, 31. maja, u Skupštini Srbije položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao danas da će tada imati „kraći govor“ a da će mu cela sedmica, biti posvećena spoljno političkim aktivnostima i aktivnostima oko nabavke energenata.

On je, na aprilskim izborima, osvojio drugi predsednički mandat a zakletvu će položiti pred starim sazivom republičkog parlamenta.

Ukazao je danas da ga narednih dana očekuju brojni važni razgovori, i da će jedino u utorak imati kraći govor u Skupštini po pitanju polaganja zakletve, kao i da će sve njegovo ostalo vreme biti usmereno na spoljnopolitičke aktivnosti i rešavanje nabavke energenata i hrane.

Vučić je, na pitanje šta očekuje od sutrašnjih razgovor sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Verhejom i evropskom poslanicom Violom fon Kramon, rekao da nije samo pitanje šta će oni da traže.

To će biti razgovori, nije samo pitanje šta će oni da traže. Fon Kramon će da govori u svoje ime i evroparlamentaraca, i dobiće odgovor u skladu sa politikom koju vodi Srbija. Srbija ima predstavnike čiji je posao da iznese svoje stavove – objasnio je on.

Vučić je naglasio da se Srbija nalazi na evropskom putu, da dobro čuje šta misli Fon Kramon, i mnogo više komesar, jer on predstavlja izvršnu vlast Unije, prenosi Telegraf.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);