09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ I PUTIN RAZGOVARALI! Sastanak putem specijalno zaštićenih TELEFONSKIH LINIJA!

IMAM TRI PITANJA ZA PUTINA! Vučić otkrio šta očekuje od najavljenog razgovora sa predsednikom Rusije!

Iako su sve strane bezbednosne službe sigurno pokušavale da „čuju“ ovaj razgovor, to nije bilo moguće.

Za razgovor Vučića i Putina korišćeni su pametni telefoni. Vučić i Putin su razgovarali putem fiksnog telefona, ali specijalne zaštićene linije.

Takva linija funckioniše uspostavljanjem satelitske veze od ruske centrale, ka centrali u Srbiji. Potom se iz srpske centrale veza prenosi na zaštićenu, direktnu žicu do telefona koji će biti u Vučićevim rukama.

Vladimir Putin je poznat po tome da ne koristi mobilne telefone, a čak su mu i službeni razgovori unutar Rusije posebno šifrovani. Po onome što je dostupno javnosti, Putin o važnim temama razgovara samo zaštićenom telefonskom linijom koju je nemoguće probiti, jer se glas kodira u digitalni signal pomoću složenog kriptografskog algoritma.

Pojedini stručnjaci su svojevremeno tvrdili da je potrebno više godinu dana da bi taj algoritam bio dešifrovan, što je ocenjeno kao besmislen trud. Pritom se algoritam, po principu slučajnog izbora, tokom razgovora više puta menja u različitim intervalima. Sistem su osmislili ruski stručnjaci za bezbednost.

Samo jedne godine, 2015, za razvoj zaštićene linije kvantne veze iz ruskog budžeta izdvojeno je 230 miliona rubalja, ili u to vreme više od tri miliona evra.

Kako je i sam najavio predsednik Srbije, sa predsednikom Putinom će imati dobar, korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor o saradnji dve zemlje, gasnom ugovoru i svim drugim pitanjima, naglašavajući da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, piše Blic.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);