13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VLADA ODLUČILA: Cene goriva određuje država još mesec dana!

ŠOK ZA VOZAČE U SRBIJI! Diže se kosa na glavi, cena dizela IDE NA 200 DINARA, a evo šta je razlog!

U tekstu Uredbe o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, navedeno je da je neophodno produžiti period važenja ograničenja cena na još 30 dana.

Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još uvek nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva – navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Podsetimo, cene goriva već neko vreme uređuje se Uredbom o ograničenju visine cene derivata nafte, a nove cene objavljuju se svakog petka.

Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta.

Cene koje su objavljene prethodnog petka i koje traju do ovog petka iznose maksimalno 202,2 dinara za litar evrodizela, i 184 dinara za litar evro premijum BMB 95, kako je utvrđeno 20. maja.

Takođe, povlašćene cene goriva važe za vozila sa srpskim i slovenačkim registarskim tablicama u Mađarskoj, jer u obe zemlje postoje uredbe o ograničenju cena naftnih derivata. 

To znači da vozači automobila iz Srbije i Slovenije mogu da toče benzin i dizel po subvencionisanim cema od 480 forinti (1,22 evra) po litru, koje važe za Mađare.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);