25/09/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VELIKA TRAGEDIJA POZNATOG MUZIČARA OBOLELOG OD HIV-a: PAO je sa kreveta u bolnici i PREMINUO u INFEKTIVNOJ KESI koju nisu HTELI da PODIGNU!

VELIKA TRAGEDIJA POZNATOG MUZIČARA OBOLELOG OD HIV-a: PAO je sa kreveta u bolnici i PREMINUO u INFEKTIVNOJ KESI koju nisu HTELI da PODIGNU!

Član poznate andergraund grupe koja je harala osamdesetih godina „Šarlo Akrobata“ Ivan Ivica Vdović preminuo je 1992. u 31. godini. Kako su ga tada nazivali „Princ jugoslovenske andergraund scene“, jedan od najboljih bubnjara u regionalnoj muzici.

Muzička priča Vda počela je u srednjoj školi. Kada je bio u trećem razredu, postao je član benda „Limunovo drvo“ čiji su se članovi stalno menjali. U poslednjoj postavci grupe bili su Vdović, Milan Mladenović i Dušan Kojić – Koja koji su ubrzo formirali bend „Šarlo akrobata“ (Vdović je pre toga svirao u „Suncokretima“).

Kultni album „Akrobate“ bio je „Bistriji ili tuplji čovek biva kad…“. Ime mu je dao VD i to po omiljenom Vdovom citatu iz knjige „Pelagićev narodni učitelj“ Vase Pelagića koji je voleo buntovni panker i Vukovac.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);