18/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

VELIKA TRAGEDIJA koja ga je DOTUKLA DO KRAJA: Petar Božović je ludo voleo, ONA je POGINULA, nikada se nije oporavio od UŽASNOG gubitka!

VELIKA TRAGEDIJA koja ga je DOTUKLA DO KRAJA: Petar Božović je ludo voleo, ONA je POGINULA, nikada se nije oporavio od UŽASNOG gubitka!

Petar Božović već godinama je u samom vrhu srpskog glumišta, te se smatra jednim od omiljenih glumaca starijih generacija, kao i mlađih.

Njegovim ulogama je u mladosti briljirao, ali malo ljudi znaju detalje iz njegovog privatnog života, te da mu je majka vrlo rano premila, a da ssu mu oca uhapsili i odveli ubrzo po njegovom rođenju nakon 1946, pa su brat i on završili u domu, iz koga ih je ujak preuzeo kasnije.

Sa nepunih četrnaest godina ponovo je došao u Beograd, kod oca koji je u međuvremenu odslužio svoj politički greh i oženio se po drugi put. Međutim, nije se Petar baš najbolje tu snašao, a i sa fakultetom je bilo, kako ponekad veli, “povuci-potegni”, ali ono što se desilo je promenilo njegov tok života, velika tragedija, njegova velika ljubav je poginula:

– Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila i na fakultetu, poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno i u gimnaziju i u baletsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas… Kada se probudim, kao da je živa… pa se čudim što je nema tu pored – rekao je Petar svojevremeno, piše Espreso

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);