24/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Umalo TRAGEDIJA u ZABELI! Osuđeni UBICA na spavanju napao NOŽEM cimera! PERA DUH za dlaku izbegao SMRT!

UŽAS! MUŠKARAC (32) IZ BORA UPAO SA NOŽEM U MAJČIN STAN: Nakon drame i samopovređivanja završio u zatvoru

Osuđenik Petar V. (33), zvani Pera Duh, povređen je u požarevačkom zatvoru Zabela kad ga je na spavanju nožem napao cimer iz ćelije N. M. (24) i pokušao da mu unakazi lice.

Kako Kurir nezvanično saznaje, incident se dogodio 2. maja, a sumnja se da su se cimeri pre napada posvađali. Napadnuti Petar V. osuđen je na 17 godina zbog teškog ubistva u pokušaju, dok N. M. mora da robija devet godina i pet meseci zbog ubistva.

Krvavo lice

Petar V. legao je da spava, a njegov cimer, s kojim je inače bio u dobrim odnosima, napravio je nekakvo sečivo i počeo da ga seče po licu. On se od bola probudio i počeo da doziva pomoć, a kad su stražari upali u ćeliju, napadač je Petru V. već posekao obraz i vrat – kaže izvor:

Stražari su munjevito uleteli u ćeliju i zatekli krvavog Petra, pa počeli da viču na njegovog cimera da ga ostavi na miru i da spusti improvizovano oružje. On ih je bez pogovora poslušao, spustio je sečivo i podigao ruke uvis.

Pera Duh robija zbog pucnjave

Petar V., zvani Pera Duh, kako saznajemo, osuđen je zbog pokušaja ubistva Željka Mitrovića u junu 2014. godine. Kako su mediji u to vreme pisali, nepoznati napadači nasrnuli su na Mitrovića, tukli ga, a potom i ranili u Đerdapskoj ulici u beogradskom naselju Lekino brdo.

Sagovornik dodaje da je povređeni muškarac potom izveden iz zatvorske ćelije i da mu je brzo pružena adekvatna medicinska pomoć. Izvor objašnjava i da je Petar V. na lečenje sproveden u Opštu bolnicu u Požarevcu, a u Zabelu je došla policijska patrola i obavila uviđaj.

Osumnjičeni osuđenik nijednog momenta nije pokušavao da izbode Petra V., već ga je samo sekao po licu s namerom da ga naruži i unakazi. S obzirom na to da je napadnuti spavao, mogao je da ga ubije a da se on ni ne brani, ali napadaču to, izgleda, nije bila namera – priča izvor Kurira i dodaje da će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Obavljen je razgovor i sa oštećenim i sa osumnjičenim osuđenikom i obojica su odbila da kažu zašto je do incidenta došlo, odnosno oko čega su se posvađali pre napada.

Prema navodima izvora, osumnjičeni i napadač poznaju se dugo, a u Zabeli izdržavaju višegodišnje kazne.

Njih dvojica su dugo bili cimeri i u pritvoru, a do sada među njima nije bilo nikakvih problema – navodi sagovornik.

– Sedmi paviljon u Zabeli, u kom se desio incident, paviljon je s visokim stepenom obezbeđenja u kom su smeštena osuđena lica na dugogodišnje kazne zatvora zbog najtežih krivičnih dela. Incidenti ove vrste su retkost – dodaje izvor.

Od prošle godine su u istoj ćeliji, nije bilo incidenata ranije

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) potvrdili su da je došlo do incidenta.

– U jutarnjim satima 2. maja 2022. osuđeno lice N. M. napalo je cimera P. V. dok se odmarao u krevetu. Naneo mu je povrede po licu, a dalji incident su odmah sprečili pripadnici Službe za obezbeđenje. Osuđeniku P. V. je odmah ukazana lekarska pomoć i povrede su mu prvo sanirane u zavodskoj bolnici, a potom je prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu. O celom događaju KPZ Požarevac (Zabela) odmah je obavestio policiju i tužilaštvo, a protiv osuđenog lica N. M. biće podneta krivična prijava za dalje procesuiranje. Naglašavamo da su ova dva osuđena lica bila zajedno u sobi u sedmom paviljonu od novembra 2021. i tokom tog perioda nisu počinili međusobno nijedan incident – naveli su iz UIKS.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);