26/11/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

UHAPŠENO 11 OSOBA NA SEVERU KOSOVA: U akciji policije zaplenjena velika količina robe i više vozila

UHAPŠENO 11 OSOBA NA SEVERU KOSOVA: U akciji policije zaplenjena velika količina robe i više vozila

Akciju nazvanu „Transport 2“ realizovalo je odeljenje granične policije u saradnji sa kosovskom carinom, s ciljem suzbijanja kriminala, krijumčarenja i drugih prekograničnih kriminalnih pojava, poručili su iz policije, prenosi portal kossev.info.

Istražne radnje u sklopu te akcije počele su krajem 2021. godine, zbog sumnje da se pojedine osobe bave „zabranjenom trgovinom“.

– Odeljenje granične policije i Carina Kosova sproveli su inspekcije na četiri lokacije, tri u opštini Štrpce i jednu u opštini Severna Mitrovica, i zaustavili i pretresli četiri vozila za koja se sumnja da su vršila zabranjen promet i šverc – navodi se u saopštenju kosovske policije.

Prilikom preteresa, dodaju, pronađena je i zaplenjena značajna količina krijumčarene komercijalne robe – namirnica, alkoholnih pića, duvana i drugog, odnosno robe koja je bila bez odgovarajuće dokumentacije, a zaplenjena su i tri vozila.

Iz poilcije napominju da je ukupno 11 muškaraca uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, bez navođenja da li je i koliko njih uhapšeno u Štrpcu, a koliko u severnom delu Mitrovice.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);