09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

UHAPŠEN MUŠKARAC U SREMSKOJ MITROVICI: U kući držao arsenal oružja

UHAPŠEN MUŠKARAC U SREMSKOJ MITROVICI: U kući držao arsenal oružja

Pretresom stana i drugih prostorija na teritoriji Novog Slankamena a čiji je vlasnik osumnjičeni Š.D.  pronađene su velike količine oružja i to: jedna lovačka puška kalibra 12, br H12704, 132 komada lovačke municije kal 12, četiri pištoljska metka kal 7,62 mm.

U drvenom ormaru u pomoćnom objektu bez vrata, u pvc kesi bele boje pronađena je jedna ručna bomba sa brojem na kašici „8508“ i natpisom na telu bombe „M50PZ“,  jedna tzv. inicijalna kapisla sa osiguračem, 50 komada municije kal 7,9 mm, 1 metak nepoznatog kalibra, 25 komada pištoljske municije kal 7,62mm, 8 komada pištoljske municije kalibra 6,35mm, 65 komada lovačke municije kalibra 12mm.

Policija Crne gore

Puška, ilustracija

U hladnjači za voće u sklopu pomoćnog objekta u uglu, uspravljena, pronađena je jedna poluautomatska vojna puška „Pap“, sa optičkim nišanom „Zrak“ 6×42, sa ručno pravljenim prigušivačem koji je zatečen namontiran na pušci a okvir iste je bez municije.

U kući u spavaćoj sobi na ormaru, pronađena je jedna lovačka puška „Iž“, kao i dve kutije sa 50 komada lovačke municije kalibra 12mm. Za navedenu pušku osumnjičeni Š.D. poseduje oružni list.

Zamenik Višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici odredio je zadržavanje do 48 časova osumnjičenom zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);