08/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

UDARNO! IZ VAŠINGTONA STIGLA BRUTALNA PRETNJA, SRBIJA NA METI! Američki specijalac nikad direktniji – OD BEOGRADA SE OČEKUJE SAMO JEDNO!

UDARNO! IZ VAŠINGTONA STIGLA BRUTALNA PRETNJA, SRBIJA NA METI! Američki specijalac nikad direktniji - OD BEOGRADA SE OČEKUJE SAMO JEDNO!

Skoro sve države zapadnog Balkana su se usaglasile na način da učine da Rusija plati cenu za to (invaziju) kroz sankcije, kroz podršku Ukrajini i njenom narodu. Nadam se da će se Srbija pridružiti toj grupi i da će se uskladiti sa sankcijama kada formira Vladu – rekao je Eskobar u onlajn obraćanju u ponedeljak na Samitu demokratije jugoistočne Evrope, koji je održan u Budvi.

On je na skupu kome su prisustvovali zvaničnici SAD, EU, Velike Britanije i država zapadnog Balkana rekao da je Srbija jedina zemlja regiona koja nije uvela sankcije Rusiji.

printscreen

Gabrijel Eskobar

Američki izaslanik pozdravio je to što su i EU i NATO ponovo potvrdili „politiku otvorenih vrata“.

Mislim da je važno što je EU ponovo potvrdila svoju politiku otvorenih vrata. I ta politika se ne odnosi samo na Ukrajinu i druge države pod rizikom već nas, takođe, podseća da je još šest zemalja u redu pre Ukrajine – istakao je Eskobar.

Ukazao je da su države zapadnog Balkana ostvarile „ogroman napredak“ i „impresivne reforme“ i izrazio nadu da će Evropa realizovati u praksi ono što govori danas kada su u pitanju evrointegracije zapadnog Balkana.

Crna Gora sledeća ulazi u EU

Eskobar je u obraćanju na samitu otkrio i koja će država zapadnog Balkana sledeća ući u EU.

– Prilično sam siguran da će Crna Gora najverovatnije biti naredna članica EU.

Ocenio je da najveći izazov zapadnog Balkana ka evroatlantskim integracijama predstavlja korupcija, koja je duboko ukorenjena u državama regiona od devedesetih godina prošlog veka.

– To je borba i ovim državama je neophodna podrška i Sjedinjenih Država i Evrope i mi ćemo nastaviti da podržavamo Crnu Goru i ostatak regiona – poručio je Eskobar.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);