18/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

UBIJENA JEDNIM METKOM U ČELO: Kako je nedužna Tatjana (20) pre 28 godina postala slučajna žrtva mafijaškog obračuna u kafiću na Voždovcu

OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE NESREĆE KOD BORA: U udesu poginuli otac (38) i sin (8)!

Prošlo je 28 godina otkako je ubijena Tatjana Nikolić (20). Nesrećna devojka stradala je 30. maja 1994, našavši se usred mafijaškog obračuna.

Tada su Branko Grebenarević i Nemanja Ristić pucali na Sredoja Šljukića i Srđana Adžemovića, a do pucnjave je došlo na Voždovcu u kafiću teretane „Fit Studio“.

U ovom obračunu ubijena je Tatjana Nikolić (20).

Svi sem Šljukića su bili optuženi. Grebenarević je ubijen 1996, Ristić je oslobođen 2012, a protiv Adžemovića je postupak obustavljen 2000, jer je tužilac odustao od gonjenja.

O Tatjani je pričao i Šljuka.

Ona je poginula nesrećnim slučajem, u hodniku, bila je pet metara udaljena od mene. Međutim, čim je upao u klub, shvatio sam da će da puca – rekao je Šljuka u intervjuu koji je dao 1995. godine.

Šljukić i Adžemović su u policijskoj Beloj knjizi označeni kao pripadnici zvezdarskog klana, dok su Grebenarević i Ristić bili članovi voždovačke krinimalne ekipe.

Reper Ila posvetio je i pesmu „Istina“ stradaloj devojci.

Tatjana Nikolić, najbolja drugarica moje sestre, poginula je 1994. godine, sa 20 godina. Ona i moja sestra su sedele tamo, gde je bio Šljuka (Sredoje Šljukić) sa prijateljem. Došao je pokojni Bane Grebenarević da ubije Šljuku. Krenuo je da puca, Tanja je skočila i dobila metak u čelo. Svi su pobegli, a moja sestra je stavila u kola i odvela u Urgentni. Tanja je imala tri brata, rano je ostala bez roditelja. Tragična priča – rekao je svojevremeno poznati reper Vladimir Ilić Ila za Kurir.

Inače, 25 godina kasnije, nedaleko od mesta gde je ubijena Tatjana, ispred balona za fudbal, ubijen je i jedan od vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);