18/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

TAKOZVANO KOSOVO ODOBRILO INICIJATIVU ZA ČLANSTVO U SAVETU EVRROPE!

TAKOZVANO KOSOVO ODOBRILO INICIJATIVU ZA ČLANSTVO U SAVETU EVRROPE!

Takozvana vlada Kosova održala je elektronsku sednicu na kojoj je načelno odobrila inicijativu za članstvo u Savetu Evrope.

“Savet Evrope je najstarija međuvladina organizacija u Evropi čija je osnovna svrha da obezbedi saradnju i jedinstvo među svojim članicama u oblasti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava”, navodi se u saopštenju Vlade Kosova, a prenosi N1.

“Ljudska prava i osnovne slobode su zagarantovane Ustavom Republike Kosovo, koji uključuje konvencije Saveta Evrope, uključujući Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i elementarne slobode i njene protokole”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da se “danas usvojenom odlukom Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obavezuje da sve procedure za članstvo sprovodi na osnovu važećeg zakonodavstva”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Briselu da će Priština danas podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, dodajući da će Srbija na to politički reagovati.

„Počećemo politički da reagujemo i to je naš odnos. Ako neko misli da može da nas ucenjuje i da pritiscima slomi Srbiju, neće iće tako lako kako ste zamislili“, naglasio je on.

(INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1044817’, content_type: ‘product’});