20/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

SVE ĐOKE NA JEDNOM MESTU! Bira se onaj najveći, najlepši, ali i najmanji! I to u Belegišu (FOTO)

SVE ĐOKE NA JEDNOM MESTU! Bira se onaj najveći, najlepši, ali i najmanji! I to u Belegišu (FOTO)

Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muja i Hasa, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku. Da li su baš po njima nastale brojne šale ili ipak ne veliko je pitanje, ali ono što je sigurno i definitivno jeste da najviše Đoka ima u jednog sela na Dunavu. Svaki treći stanovnik Belegiša zove se Đorđe, i zato su tamošnji meštani odlučili da naprave manifestaciju jedinstvenu u svetu – Đokijadu.


„To je tako od davnina, Đorđe je ovde najčešće ime koje se daje muškoj deci. Kad sam sve izbrojao bilo nas je tačno 51. Jedan Đoka je preminuo, ali rodio se dečak koji se isto tako zove pa je broj ostao isti. Odlučili smo da napravimo manifestaciju na koju su dobrodošle sve Đoke, a ne samo ove iz našeg kraja“, kaže za RINU Đorđe Radaković, predsednik Udruženja Đoka iz Belegiša.


Ova nesvakidašnja manifestacija biće održana 14. maja, a još više neobična priznanja koja će tada dobiti mnogi pojedinci.


Da bi se pokazali u najboljem svetlu Đoke će pričati viceve, a odobrenje da se ova specifična manifestacija održi dao je i lokalni prota koji se takođe zove Đorđe.

(INFO / RINA)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1043945’, content_type: ‘product’});