25/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

ŠTA NAS SUTRA OČEKUJE NA SAJMU AUTOMOBILA? Od raskoša do vanvremenskih old tajmera – A DOČEKAĆE VAS LEPOTICE (FOTO)

Sajam automobila

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini predstaviće se na Sajmu od 12. do 15. maja 2022. godine, u terminu nešto kraćem od uobičajenog. Kao jedna od retkih te vrste u tom periodu i u Evropi i u svetu, manifestacija će biti održana pod nazivom DDOR Eco BG Car Show 07.

U dobro poznatom nazivu ove manifestacije ljubitelji automobila primetiće novost – odrednicu ECO – koji govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka akcentuje vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobile na električni pogon, hibride, lake hibride, ali i nove modele sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde. Najreprezentativniji predstavnici „klasičnog“ programa se podrazumevaju.

foto: Nenad Kostić

Iako neki od razloga za gotovo trogodišnju sajamsku apstinenciju nisu sasvim nestali – zdravstveni aspekt globalne pandemije još uvek je značajan ograničavajući faktor; problemi u međunarodnom transportu i komunikacijama; globalni zastoj i problemi u automobilskoj industriji u vezi sa finalizacijom proizvodnje – interesovanje i optimizam i posetilaca i uvoznika svakim danom su sve veći.

Među prvima su se za učešće na sajmu prijavili neki od najprodavanijih brendova – Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar i Land Rover – a uz dobar motiv format nastupa istražuju i u Stelantisu (Fijat, Džip, Pežo, Opel). Slične vesti o namerama stižu i iz Poršea SCG (VW, Audi, Seat, Cupra, Porše) i Delta auto grupe (BMW, Mini, Honda).

Kao što deceniju i po stara tradicija nalaže, uz Sajam automobila, od 12. do 15. maja biće održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopešn“, koji je u pogledu posledica pandemije kovida-19 doveden u nepovoljnu situaciju sličnu onoj u vezi sa sajmom automobila. Sudeći po interesovanju i entuzijazmu predstavnika brendova iz ovog segmenta, može se očekivati veoma atraktivna sajamska priredba.

Sajam automobila 2022 – raspored izložbi

Za ovu priliku, i raspored sajamskih izložbi biće prilagođen novim okolnostima izlaganja:

Svi uvoznici, odnosno automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru DDOR Eco BG Car Show 07 biće u istom prostoru – u hali 1 Beogradskog sajma.

Izložbi u okviru sajma „Motopešn“ biće u celini posvećena hala 4.

Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Sajam automobila
foto: Nenad Kostić

Zanimljivo je da će u hali 3 biti velika izložba starovremenskih automobila, organizovana po tematskim celinama, kao svojevrsna paralela izložbi najnovijih modela. Tako se posetiocima koji posete Sajam automobila pruža i mogućnost putovanja kroz vreme i istoriju automobilske industrije.

Podsećanja radi, ljubitelji automobila i motocikala poslednji put su sa svojim ljubimcima na Beogradskom sajmu mogli da se druže tokom 54. Međunarodnog salona automobila, održanog u martu 2019. godine.

(INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1044161’, content_type: ‘product’});