20/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Srpski bokseri u Rusiji bruse formu za Evropsko prvenstvo u Jermeniji

Srpski bokseri u Rusiji bruse formu za Evropsko prvenstvo u Jermeniji

U jednom od najboljih boks trening centara sveta srpski tim brusi formu za dolazeće Evropsko prvenstvo čiji start je zakazan za 21. maj 2022. u jermenskom gradu Jerevan i koji će nakon finalnih susreta 31. maja lansirati 13 novih šampiona Starog kontinenta u isto toliko težinskih kategorija.

Pod budnim okom srpskog selektora Milana Piperskog maksimalno motivsani da u Jerevanu ispišu istoriju priprema se deset reprezentativaca naše zemlje: Omer Ametović 51kg, Tamir Galanov 54kg, Pavel Fjedorov 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Sandro Poletan 71kg, Almir Memić 75kg, Artum Agejev 80kg, Vladimir Mirončikov 86kg, Sadam Magomedov 92kg i Sergej Kalčugin +92kg.

Od deset boksera Srbije koji se nalaze na pripremama u Rusiji, čak sedam nas je predstavljalo na prošlogodišnjem Svetskom šampionatu održanom u beogradskoj Areni, među kojima i osvajač bronze za našu zemlju fantastični Vladimir Mirončikov.

– Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, svi želimo medalje i idemo da se borimo svim snagama. Iza nas je i učešće na turniru Beogradski pobednik koji je po kvalitetu takmičara i mečeva uvek jedan od najjačih u Evropi i za nas je bio odličan test pored početak priprema, da znamo gde smo i šta smo sa formom i opšte psihofizičkim stanjem. Pripreme u bazi Čehov protiču sjajno, imamo idealne uslove za rad i vrhunske sparinge. Treninzi su naporni i raznovsrni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Svi ćemo biti na sto posto spremnosti i motivisanosti kada dođe trenutak da se uđe u ring u Jerevanu i bori za Srbiju – istakao je srpski as Mirončikov.

Foto: BSS

Srpski bokseri

Ostaje još devet dana do prvih mečeva u Jerevanu i isto toliko dana za srpske reprezentativce obojenih jakim sparinzima, specifičnim treninzima izdržljivosti, žestokog drila koji čeliči i stvara šampione.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);