pixabay.com/printskrin

Dvanaesti april je veoma poseban dan u astrološkom smislu, dešava se jednom u 166 godina, a astrolozi ističu koliko je važan za sve nas. Tim povodom je u emisiji „Jutro“ na Prvoj gostovao astrolog Dušan Veličković, koji je otkrio šta će se ovog datuma dogoditi svim horoskopkim znacima.

Kako je rekao, ovaj istorijski aspekt nije ni dobar ni loš – njegova definicija zavisi od vas samih.

– Kad je konjukcija u pitanju, to su dve planete na jednom stepenu. Jupiter koji vlada Ribama i Neptun, Bog mora i to na stepenu na kom se nalazi fiksna zvezda. To je totalno ludilo! Sve se dešava u jednom istorijskom trenutku. Identične vesti su bile pre 166 godina, 17. marta 1856. godine. Završen je rat oko Krima te godine. Kada sam se spremao za ovu emisiju, bio sam u šoku. Ovaj aspekt zovu aspekt virtuelnosti. Znači, imate jednog Neptuna, Boga iluzije, Boga droga, opijata, mašte. Jupiter, gde god da se nađe, sve to pojačava – objašnjava Veličković i dodaje:

– Ništa nije ni samo dobro, a ni samo loše. Sve zavisi u kom životnom dobu se nalazimo i da li ćemo jedan događaj posmatrati kao blagoslov ili kaznu. Lepota je u oku posmatrača. Što se tiče prognoze, krenućemo od Riba, jer se u tom znaku dešava ovaj fenomen“, kaže astrolog.

Ovaj fenomen će dobro uticati na ljude koji su rođenu u znaku Riba, tvrdi Veličković.