09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

SPA-CENTAR ZA BEBE U SRBIJI! Nekima je čudno i nepotrebno, ali bebicama ne (FOTO)

SPA-CENTAR ZA BEBE U SRBIJI! Nekima je čudno i nepotrebno, ali bebicama ne (FOTO)

Spa-centar za bebe, Foto: Printskrin/RTS

Spa-centri su postali sve popularniji vid odmora, a sada u njima mogu da uživaju i najmlađi. Hidroterapija, kažu stručnjaci, znatno pomaže u razvoju motoričkih i psihosocijalnih veština mališana. Boravak u spa-centru za bebe opuštajući je i za roditelje.

Spa za bebe
Spa za bebefoto: Printskrin/RTS

Deluje možda malo čudno, neki kažu i nepotrebno. Međutim, čini se da ovim malim plivačima baš prija. U hidro kadama, je topla prečišćena voda temperature između 32 i 37 stepeni, a male okrugle gume za plivanje im pomažu da im glava uvek bude iznad vode. Bezbednost i higijena su, ističu, prioritetni, a koristi od ovakvih tretmana za decu su mnogobrojne.

Bebe se mogu kupati ovde od 14 dana od rođenja do godinu i po dana. Samo plutanje traje maksimalno do 30 minuta. Sve preko toga ne valja, zbog rada srca i svega ostalog, jer njima je više od trideset minuta plutanja kao nama sat i po vremena trčanja. Utiče na mentalni razvoj, na bolji razvoj mišića, utiče i na to da bebe brže prohodaju. Utiče na grčeve kod beba, na refluks i bolji rad creva“, tvrdi Ivana Simć iz Spa-centar za bebe.

Barbara i Mileta su ideju doneli iz Holandije, u kojoj je ovo veoma popularno.

„Napustili smo naše rodno mesto, Holandiju, i sa celom porodicom i naše dvoje dece došli smo u Srbiju, odakle su naši roditelji da otvorimo nešto lepo za našu budućnost i za našu decu“, naglašava Mileta Pantić, vlasnik Spa-centra za bebe.

Spa za bebe
foto: Printskrin/RTS

Trebalo je, kažu, vremena da koncept prihvate i kod nas. Roditelji i dalje imaju mnogo pitanja.

„Ili zovu ili u porukama pišu – šta, kako? Da li treba nešto da ponesu? Mi kažemo: ‘Ništa, samo bebe i to je to’. I osmeh“, dodaje Barbara Pantić.

Hidromasaža pre svega pomaže preveremno rođenim beba.

Spa-centar za bebe otvoren je početkom aprila. U njemu je već uživalo, kažu, oko dve stotine mališana. Sam koncept osmislila je Laura Sevenus, svetski priznati instruktor plivanja, a njeni programi omiljeni su u Engleskoj, Južnoj Africi, Španiji, Australiji…

(INFO/RTS)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1058057’, content_type: ‘product’});