09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

SASTANAK VUČIĆA I FON KRAMON: Razgovor o evrointeracijama i dijalogu Beograda i Prištine

SASTANAK VUČIĆA I FON KRAMON: Razgovor o evrointeracijama i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da će Srbija još intenzivnije nastaviti da sledi svoj evropski put i naglasio da Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa regionalnoj politici i da je zbog toga i prepoznata kao pouzdan i odgovoran partner u regionu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine Vučić je naglasio da je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora.

On je istakao da očekuje konstruktivnu podršku dijalogu i pronalasku kompromisnog rešenja, uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština.

Tanjug/Sava Radovanović

Viola Fon Karmon

Predsednik je naglasio da će Srbija posebnu pažnju posvetiti energetskoj efikasnosti i unapređenju životne sredine, istakavši da upravo u ovim poljima očekuje podršku Evropskog parlamenta, ali i Viole Fon Kramon lično.

Evropska poslanica je istakla da je poštovanje prava Srba na Kosovu u interesu Evropske unije i Evropskog parlamenta i naglasila je važnost nastavka dijaloga, uz poruku da je u trenutnoj teškoj geopolitičkoj situaciji neophodno da obe strane budu odgovorne i da se uzdržavaju od provokacija.

Govoreći o medijskoj situaciji u Srbiji Viola Fon Kramon je ukazala na probleme koji postoje u ovoj sferi, naglasivši neophodnost provođenja ozbiljnih i temeljnih reformi u oblasti vladavine prava, kao i značajniju posvećenost procesima EU integracija, prenosi Tanjug.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);