29/11/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

RASPRŠENI SNOVI OPOZICIJE! Vučiću 7 puta više glasova nego 2017. godine!

RASPRŠENI SNOVI OPOZICIJE! Vučiću 7 puta više glasova nego 2017. godine!

To je, kako je rekao, neverovatan skok i potvrda podrške radu i zastupanju interesa Srbije, koja se na velika vrata vratila na svetsku i evropsku scenu i na listu kredibilnih država.

Selaković je za Pink rekao da je u dijaspori bilo prijavljenih nešto manje od 40.000 birača kojima je bilo omogućeno glasanje na više od 70 mesta i da je Vučić pobedio i tamo gde niko nije očekivao.

Prema njegovim rečima, među gradovima gde je Vučić odneo pobedu su Vašington, Abu Dabi, Beč, Cirih, Pariz, Budimpešta, Bukurešt, Sofija, Berlin i Diseldorf…

On je naveo i da je Vučić ostvario ubedljivu pobedu i u državama bivše Jugoslavije, a da to pokazuju rezultati izbora u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj – u Vukovaru, Doboju, Drvaru, Banjaluci.

To je pobeda za ponos, i to pokazuje koliko Srbi, gde god živeli, osećaju ovu pobedu kao svoju, pobedu Srbije – rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije smatra da je predsednik Vučić ostvario istorijsku pobedu, da je političar koji je aktivno na vlasti od 2012. i koji je svaki put na izborima dobijao sve veći broj glasova, što je nagrada za rezultate i izraz zahvalnosti građana.

Tanjug/RADE PRELIĆ

Nikola Selaković

Podsetio je da je predsednik dobio brojne čestitke svetskih zvaničnika na izbornoj pobedi.

Poručio je da Vučićeva politika garantuje mir i stabilnost, a da se u vreme kada je čitav svet jedno veliko trusno područje, vidi koliko mir i stabilnost nedostaju u mnogim državama.

Šef srpske diplomatije je naglasio da je najvažnije da su izbori protekli u demokratskoj, fer i potpuno transparentnoj atmosferi.

Izbori su cisti kao suza, sprovedeni u demokratskom duhu i time je Srbija pokazala da je mirna, prosperitetna država, jer građani donose odluke ko će biti predsednik, ko će biti vladajuća većina – rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Vučić je ubedljivo pobedio i tamo gde žive pripadnici nacionalnih manjina, i u Subotici i u Priboju.

Imali smo otvoreno biračko mesto u našoj ambasadi u Sofiji i više od 80 odsto glasova dobio je Vučić, 85 odsto onih koji su glasali su pripadnici bugarske nacionalne manjine, oni su Vučića oberučke podržali – rekao je Selaković.

Povodom kritika koje je na račun izbora u Srbiji iznela izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon, šef srpske diplomatije je rekao da svako ima pravo da bude tužan kad mu se nešto ne dopada, ali da kada građani Srbije daju svoj glas, izađu na izbore i kažu koga žele da vide na mestu predsednika, u vladi i na lokalnom nivou vlasti, to je svetinja.

Tanjug

Glasačka kutija

Kako je rekao, fon Kramon ne smeta to što Srbima na KiM nije bilo dozvoljeno da izađu na glasanje u pokrajini, već svojim izajavama i delovanjem pokazuje da joj nije stalo do zaštite prava Srba i drugih nealbanca u pokrajini.

On je naveo da fon Kramon koristi svaku priliku da napada Srbiju i predsednika i borbu za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na KiM, ali da to nije razlog da joj na svaki njen napad i besmislenu izjavu žestoko ne odgovorimo, jer, kaže, znamo šta branimo i koliko je važno da se na svakom mestu borimo za zaštitu naših interesa na KiM.

Dodao je da odluka Aljbina Kurtija da se ne dozvole izbori na KiM nije ništa drugo nego logična poslednica činjenice da se njemu i njegovoj vladi neograničeno toleriše jednostrano ponašanje, a da je Pandorinu kutiju otvorila podrška albanskom sepratizmu 2008. godine kada su sponzori takozvane kosovske nezavisnosti podržali separatizam.

Tada im nije smetala promena granica i seperatizam, oni su tada to podržali. Promovišete dijalog, a dođe neko ko ne zarezujući nikoga, donosi odluke koje su suprotne duhu demokratije, dijaloga i dogovora oko ključnih stvari i 16. januara zabrane održavanje referenduma, a 3. aprila izbore – rekao je Selaković.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);