09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Posle ovih Vučićevih reči Skupštinom se prolomili GROMOGLASNI aplauzi: KLJUČNE TAČKE PREDSEDNIKOVOG GOVORA!

Posle ovih Vučićevih reči Skupštinom se prolomili GROMOGLASNI aplauzi: KLJUČNE TAČKE PREDSEDNIKOVOG GOVORA!

Prvi gromoglasan aplauz zdanjem srpskog parlamenta prolomio se kada je predsednik Srbije govorio o tome kako se svet pred našim očima menja i podsetio na zločinačko bombardovanje 1999. godine.

– Naša zemlja je 1999. godine napadnuta bez odluke Saveta UN – rekao je Vučić, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

Predsednik je trenutno situaciji u Ukrajini potom povezao sa situacijom u Srbiji sa kraja prošlog veka, što je takođe izazvalo aplauz gostiju.

–  Napad na Ukrajinu je prekretnica u međunarodnim odnosima. Rusija je želela sprečavanje dalje širenje NATO, Kina želi autonomiju bez upliva drugih, SAD želi da očuva svoju poziciju u svetu. Tačno je da je napadom na Ukrajinu pogaženo međunarodno javno pravo – naglasio je Vučić i dodao:

Mi ovde u Srbiji to na najbolji mogući način možemo da potvrdimo. Naša zemlja je 1999. godine napadnuta bez odluke UN. A da naša zemlja pre toga nije okupirala ni jednu drugu. Otimana je i dalje, uprkos rezoluciji 1244. Kada bi neko drugi to učinio, kršio bi međunarodno pravo i mir u svetu. Ponosan sam na Srbiju danas koja se ponaša u skladu sa međunarodnim javnim pravom, ali i na Srbiju u kojoj nema rusofobnog ni antizapadnog ponašanja. Na to Srbija može da bude ponosna – podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije dobio je aplauze i kada je govorio o Kosovu i Metohiji.

– Šta god vam govorili sa Zapada, Kosovo i Metohija biće veća i važnija tema. Oni će vam reći da to nije tako i da Kosovo nije slično kao drugi primeri u svetu. Što više to ponavljaju, to ih više to muči. Nemamo ni sa kim da razgovaramo. Znam da ovo niko ne želi da sluša u Srbiji, ali mi moramo da budemo spremni na kompromise. Da čuvamo naš narod na Kosovu, i njihovu decu, koji i dalje vole Srbiju – rekao je predsednik a njegove reči dočekane su velikim aplauzom poslanika.

Danas, kada o tome govorimo, ne vraćaju ono što Visokim Dečanim pripada. Niko se zbog toga ne sekira. Koliko razumevanja možemo da dobijemo i racionalnog prihvatanja naših argumenata kada kažemo, čekajte, vi očekujete da se jednako snačno opredeljujemo prtiv RF, sve ostalo po strani, ali kako mislite da svakog dana govorite o teritorijalnom integritetu, ali vi Srbi zaboravite na poštovanje tog principa međunarodnog javnog prava. Dobro je za vas da zaboravite na to. Ja molim predstavnike tih zemalja da budu makar malo fer prema Srbiji – rekao je između ostalog šef države.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);