09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

POČINJE FESTIVAL “VILA”

POČINJE FESTIVAL “VILA”

Foto: NSEPK/V. Veličković

U okviru programskog luka “Heroine” a u slavu velike srpske heroine prošlosti, pesnikinje, gitaristkinje, novinarke i borkinje Milice Stojadinović Srpkinje, publika će imati priliku da uživa u bogatom kulturnom programu festivala „Vila“ koji se održava na Fruškoj gori u Vrdniku (Fruške Terme Resort) od 3. do 5. juna.

Festival „Vila” će u Vrdnik dovesti gotik vilu Tarju Turenen, vile klasične muzike – violinistkinju Simon Lamsmu koja nastupa sa Cameratom academicom i violistkinju Tabeu Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny from Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar, Kaliopi, Amiru Medunjanin uz Vojvođanski simfonijski orkestar, koje će nastupima doprineti bajkovitoj festivalskoj atmosferi.

Anica Dobra, Nataša Miljković i Nataša Šolak, čitaće deci bajke i ispričati stare priče u novom ruhu, a u okviru književnog programa održaće se i 46. manifestacija „Milici u pohode“ Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

Posetioci će imati priliku da uživaju i u teatru jer će Nataša Ninković i Zoran Cvijanović igrati predstavu „Prah”, u režiji mladog priznatog reditelja Veljka Mićunovića. Prikazaće se i jedan od filmova koji je u poslednje vreme pobrao sve simpatije publike – „Leto kad sam naučila da letim”, a održaće se i brojni drugi događaji prvenstveno za najmlađe posetioce – poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija i puštanja zmajeva na vetru uz poseban deo koji će biti fokusiran na edukaciju dece na temu finansijskog opismenjavanja.

Sve ovo i još mnogo različitih programa deo su festivala „Vila“ u okviru programskog luka „Heorine“ koji se bavi ženskim stvaralaštvom, podsticanjem i promovisanjem ženske kulture i umetnosti.

Povodom organizacije festivala JGSP Novi Sad obezbedio je besplatan prevoz na relaciji Novi Sad – Vrdnik (Fruške Terme) – Novi Sad, za dane trajanja festivala od 3. do 5. juna. Prevoz će se obavljati iz Novog Sada sa Železničke Stanice (plato ispred ulaza u Ž. Stanicu) do Hotela Fruške Terme u Vrdniku.

Partner programa „Vila” i programskog luka „Heroine” je Erste banka. Više detalja o samom festivalu, satnice, mapu ali i informacije o četiri predviđena autobuska stajališta, možete pronaći na sajtu novisad2022.rs

(INFO / Promo)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1059269’, content_type: ‘product’});