18/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

POBEDNIK LIGE ŠAMPIONA LETI IZ EVROPE: Stav UEFA organizacije je jasan, Čeferin potvrdio informaciju da se nikome neće gledati kroz prste!

POBEDNIK LIGE ŠAMPIONA LETI IZ EVROPE: Stav UEFA organizacije je jasan, Čeferin potvrdio informaciju da se nikome neće gledati kroz prste!

Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin

Na kongresu UEFA koji je održan u Beču doneta je odluka o povećanju broja klubova u evropskim takmičenjima od sezone 2024/25.

Samim tim, Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija od navedene takmičarske godine, umesto dosadašnjia 32 kluba, u grupnoj fazi će imati 36.

Tim povodom medijima se obratio i prvi čovek UEFA organizacije, Aleksandar Čeferin koji se još jednom osvrnuo na tzv. Super ligu Evrope, ali i na madridski Real, Barserlonu i Juventus koji j dalje nisu odustali od ideje formiranja takmičenja najbopgatijih klubova starog kontinenta:

– Više klubova u Ligi šampiona ne znači da smo postali Superliga. Superliga bi uvek imala iste klubove koji bi igrali jedni protiv drugih. Moguće je kazniti bilo koji klub, pa tako i potencijalnog osvajača Lige šampiona, a naravno da je moguće i izbacivanje iz takmičenje. O tome će odlučiti Disciplinska komisija UEFA koja je nezavisno telo. Oni se bune kako UEFA zarađuje milijarde, a 93,5% prihoda se vraća klubovima – istakao je Aleksandar Čeferin.

O novom sistemu takmičenja Čeferi je imao samo reči hvale:

– Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta. UEFA je ovim pokazala da je potpuno predana poštovanju temeljnih vrijednosti sporta i branjenju ključnih principa otvorenog takmičenja. Ove odluke rezultat su intenzivnih razgovora s navijačima, igračima, trenerima i predstavnicima saveza.

Ostaje nam da vidimo kako će se klubovi prilagoditi na novi sistem koji je prilično izazvao konfuziju među navijačima širom Evroipe.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);