03/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Patrijarh KIRIL čestitao VUČIĆ izbor za PREDSEDNIKA! „Vama želim duševnu i fizičku snagu, a narodu Srbije MIR“!

Patrijarh KIRIL čestitao VUČIĆ izbor za PREDSEDNIKA! "Vama želim duševnu i fizičku snagu, a narodu Srbije MIR"!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitku patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, u kojoj se kaže:

Primite srdačne čestitke povodom Vašeg ponovnog izbora na mesto predsednika Republike Srbije. Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sporovodite – piše u čestitci patrijarha Kirila i dodaje: 

Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu Otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije.

– Veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa daju Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva. Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu – bisera srpskog pravoslavlja.

– Želim Vašoj ekselenciji duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir –  navodi se u čestitki patrijarha Kirila.

Bonus video:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);