25/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

OVOGODIŠNJA UNESCO KONFERENCIJA O SLOBODI MEDIJA BEZ RUSIJE!

Ruska zastava

Rusiji nije dozvoljeno učešće na konferenciji Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) o slobodi medija.

„Svake godine 3. maja obeležava se Svetski dan slobode medija i tim povodom UNESCO – specijalizovana agencija UN za međunarodnu saradnju na informativnom planu – tradicionalno održava tematske konferencije, ali nažalost, ove godine Rusiji nije dozvoljeno učešće“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Sputnjik.

UNESCO je, na osnovu izmišljenih razloga, odbacio rusku prijavu za učešće na skupu o uticaju velikih IT kompanija na rad medija i na drugim panelima, navodi se u saopštenju. Obrazloženja zasnovana na tvrdnjama da ruska strana nije usklađena sa zahtevima konferencije i da je već formiran spisak učesnika su potpuno neodrživa, navodi zvanična Moskva.

Ruska zastava foto: Profimedia

„Očigledno je da se UNESCO priklonio grupi poznatih, veoma angažovanih država koje na svetskoj sceni promovišu politiku “ukidanja“ Rusije i čiji je cilj da se informativni prostor očisti od svih gledišta koja se razlikuju od ultraliberalnih stavova Zapada“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva, navodi Sputnjik.

(INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1038049’, content_type: ‘product’});