16/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NAJNOVIJA VEST O NESTANKU DANKE ILIĆ! Oglasila se major policije Bojana Otović Pjanović!

NAJNOVIJA VEST O NESTANKU DANKE ILIĆ! Oglasila se major policije Bojana Otović Pjanović!

Policijski službenici su od samog početka prijave nestanka Danke Ilić preduzeli sve mere kako bi se pronašla devojčica. Aktiviranje sistema „Pronađi me“ ne znači da policija ne preduzima i druge istražne mere i radnje. Nalozi za pojačanu kontrolu svih graničnih su odmah stavljeni na snagu – rekla je Bojana Otović Pjanović, major policije, gostujući na Hit tvitu, na RTV Pink.

– Ponosna sam na UKP, pripadnike MUP, koji se ne štede, oni i dalje rade. Načelnik je u svakom trenutku na vezi. Helikopteri i dalje nadleću teren, spasioci pretražuju terene kvadovima. Kolege preispituju svih činjenica i okolnosti i moramo da izgradimo rekonstrukciju događaja kako bi objasnili šta se desilo i kako je nestala. Juče smo dobili informaciju o snimku iz Beča, i odmah smo svi u roku od 5 minuta na mestu gde treba da budemo da bismo proverili, uz dobro koordinaciju sa Interpolom, preko naše ambasade raspisana poternica koja je aktivirana i u zemljama u okruženja o nestanku deteta, sa svim obeležjima i o tome kako je bila obučena – dodala je.

– Istraga je obimna, tim stručnjaka je veliki, svi radimo zajedno. Zahvaljujući tehničkim sredstvima i ljudskim resursima se radi na utvrđivanju svih okolnosti i odbacivanjem svih ostalih, ali ne želim da otkrivam previše, da ne bi dali ideju nekom sledećem počiniocu. Ovde su od početka ispunjeni svi uslovi kako bi se aktivirao sistem „Pronađi me“, što se proverava na početku, pre puštanja u rad. Podvrgli smo poligrafu, i na sve načine sužavamo broj svih indicija u ovom slučaju – dodala je.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je pre šest dana dok je navodno sa majkom i bratom bila u vikendici u Banjskom Polju. Kako je rečeno, dete je nestalo dok je majka sinu davala vodu.

Posle detaljne pretrage terena i konstatacije da dete nije u Banjskom Polju, jutros se pojavio snimak, koji je napravio Srbi iz Beča na tramvajskoj stanici u ovom gradu, na kome se vidi dete koje liči a malu Daku, sa dve žee, koje su komuicirale a rumunskom.

Bonus video