13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Ovakvo meso nikako ne kupujte! Nije mu cena slučajno snižena! Lekari upozaravaju da je veoma opasno!

Ovakvo meso nikako ne kupujte! Nije mu cena slučajno snižena! Lekari upozaravaju da je veoma opasno!

Meso, koje je na rasprodaji, obično znači da je blizu isteka roka, a u nastavku saznajte šta morate da gledate ako ga tada kupujete.

Iako nam se rasprodaja čini kao idealna prilika za uštedu prilikom kupovine namirnica, postoje stvari na koje morate da obratite pažnju. Možda niste ni svesni koliko utiču na naše zdravlje, a to potvrđuje i nutricionista Branka Mirković.

Namirnice koje su znatno snižene, obično su blizu isteka roka, a nutricionista za Informer otkriva da je najrizičnije meso koje može naškoditi zdravlju.

Rasprodaje, odnosno snižene cene hrane su veoma primamljive, ali može se desiti da kada stignete kući, shvatite da ste bacili novac i da veći deo morate da bacite – rekla je dr Branka Mirković.

youtube.com/printscreen

Branka Mirković, Ilustracija

 

– Meso, koje je pravilno zaleđeno, treba da izgleda da su komadi zaleđeni, odvojeni i da su se tek onda stavili u kesu. Ambalaža ne sme da ima vazduh ili zaleđenu vodu sa strane. Meso, posebno ako je odleđeno i tako se prodaje po nižoj ceni, a nije naglašeno za koje vreme možete da ga koristite, nikako ne kupujte.

– Kada je riba u pitanju, kese su obično u nekoj boji, pa ne možete da vidite sadržaj. Uzmite je u ruke i ako primetite da se radi maltene o kocki leda, ne kupujte. To znači da nije pravilno skladištena i da je delimično bila odleđena.

– Isto važi i za povrće i voće. Delimičnim odleđivanjem i ponovnim zaleđivanjem uništavaju se nutritivna svojstva i struktura. Leti na pijacama prodavci previše kvase povrće, voda je sumnjivog kvaliteta, a mnogi stavljaju i hemikalije protiv buđanja, pa kada donesete kući, shvatite da pola morate da bacite.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);