16/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTKRIVENE POZADINA ŠOK ODLUKE BAJDENA – U KIJEVU MUK: Ovo je pravi razlog zašto SAD ne šalje moderno naoružanje u Ukrajinu!

OTKRIVENE POZADINA ŠOK ODLUKE BAJDENA - U KIJEVU MUK: Ovo je pravi razlog zašto SAD ne šalje moderno naoružanje u Ukrajinu!

Prema mišljenju analitičara, ovakav potez šefa Bela kuće govori o tome da SAD ne žele da Ukrajina pobedi u ovom ratu.

Odluka američkog predsednika Džo Bajdena pokazuje da Bela kuća želi da rat traje beskonačno. SAD zato i pomažu Ukrajini taman toliko da rat traje duže – analizirao je vojni komentator Boško Jovanović.

Predsednik Amerike Hari Truman, kad je bio u američkom kongresu je predlagao da Amerika ostane neutralna i da pomaže Veliku Britaniji i kad ona joča da pomaže Hitlera i tako u beskonačnost dok SAD ne bi izvukle maksimalnu korist rata u Evropi. SAD je stalo do nje same. SAD nije stalo do nikakvih vrednosti, jer ih je izgubila, a i nema više političara vizionara u svojim redovima kao što je Frenklin Delano Ruzvelt i Džon Kenedi – dodao je Jovanović za Kurir.

tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden kratko je tokom posete Delaveru poručio da SAD neće Ukrajini slati raketne sisteme koji mogu da dosegnu Rusijiu.

Konkretno, umesto teškog raketnog naoružanja MLRS-M270 i taktičke rakete ATACMS Blok IV dometa 300 kilometara, Kijev će moći dobiti manji i lakši HIMARS, ali sa raketam dometa do 70 km.

Ova odluka veoma je pogodila vlast u Kijevu, a najemotivnije je reagovao Mikola Bielieskov, istraživač Nacionalnog instituta za strateške studije koji se nalazi pod predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Ovo je trenutak istine za Bajdenovu administraciju u ukrajinsko-ruskom ratu – nema zamene za M270/M142 u smislu sposobnosti koje su potrebne Ukrajini. Samo sposobnost Ukrajini da cilja rusku logistiku, C2 čvorove, artiljeriju, pojačala bi omogućila da se iscrpi ofanzivna – napisao je on.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);