05/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

OGRANIČENE CENE GORIVA DO KRAJA APRILA! Cene slične dosadašnjim!

GORIVA U SRBIJI IMA DOVOLJNO: Oglasio se NIS i rešio sve nedoumice, nema razloga za paniku

Ona nije mogla u ovom trenutku da kaže kako će Vlada po tom pitanju postupati nakon 30. aprila, ali ističe da se nadaju stabilizaciji na tržištu goriva.

Vrlo je nezahvalno prejudicirati bilo šta u vezi sa cenama derivata, jer vidimo da cene sirove nafte na svetskom tržištu osciliraju – precizirala je ministarka trgovine Tatjana Matić za Novosti.

Ovih dana smo videli i veliko pojeftinjenje nafte. Nadamo se da će se cene derivata stabilizovati i mogu da kažem da smo u vezi sa tim umereni optimisti.

Uredba kojom su ograničene maksimalne maloprodajne cene osnovnih vrsta goriva evro-dizela i benzina BMB 95 prestaje da važi 11. aprila. Matićeva je dodala da je tekst novog akta već usaglašen sa ministarstvima energetike, finansija i privrede i spreman za usvajanje na Vladi.

Prema sada važećoj uredbi, najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evro-dizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Ove dve vrste goriva usklađuju se svakog petka i objavljuju na sajtu Minsitarstva trgovine u 15 časova i važe nerednih sedam dana. Uredba se ne odnosi na derivate nafte sa aditivima, pišu Novosti.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);