09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

ODLIČNI REZULTATI! Viši javni tužilac u Beogradu istakao značaj saradnje s medijima

ODLIČNI REZULTATI! Viši javni tužilac u Beogradu istakao značaj saradnje s medijima

Od 5. maja zaključno sa 31. majem, tužilaštvo je izdalo 31 saopštenje za javnost i odgovorilo na 43 novinarska pitanja u vezi sa predmetima koji zanimaju javnost, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji. 

U istom periodu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva, u beogradskoj Palati pravde, održani su sastanci sa novinarima, kao i sa portparolima iz osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju koordiniranja medisjkih objava i bolje saradnje. 

Sastancima je prisustvovao i Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji je naglasio značaj otvaranja tužilaštva prema medijima i javnosti, pre svega radi blagovremenog i tačnog informisanja, veće transparetnosti rada, a u želji da se poveća poverenje gradjana u rad javnog tužilaštva. 

Foto: VJT

Više javno tužilaštvo u Beogradu

Službom koordinira savetnik za medije, bivši novinar sa dugogodišnjim iskustvom u izveštavanju o radu pravosudja, koji je medijima dostupan za pitanja i odgovore i mimo utvrdjenog radnog vremena tužilaštva.

Sve informacije koje se tiču rada VJT, izuzev onih koje su zakonom predvidjene kao poverljive, zbog tajnosti istrage, na ovaj način će i u narednom periodu biti blagovremeno prosledjene, odnosno dostupne javnosti.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);